Google Analytics

A honlap tulajdonosok sok esetben szembesülnek azzal a problémával, hogy nem tudják megmondani, hogy weboldaluk milyen hatékonysággal működik. Lehetőség szerint mindent mérni kell, ami a honlapon történik, hogy az így elmentett adatokból helyes következtetéseket vonhassunk le. Az adatok mérésében és értelmezésében nyújtanak segítséget a különböző webanalitikai programok, szoftverek. Léteznek fizetősek (etracker) vagy teljesen ingyenes rendszerek is (Google Analytics).

Google Analytics

A továbbiakban az egyik legnépszerűbb eszközt, a Google Analyticset szeretnénk röviden bemutatni. A Google Analytics rendszer azontúl, hogy teljesen ingyenes, még számos előnnyel rendelkezik:

  • könnyen összeköthető az Adwords rendszerével, vagy más kattintás alapon fizetett hirdetési rendszerrel
  • mindössze 1 kódot kell elhelyezni az oldal forráskódjában
  • minden fontos információ kinyerhető belőle
  • folyamatosan fejlesztik

Milyen adatokat szolgáltat az Analytics?

Könnyebb lenne talán azokat az információkat összeszedni, amiket nem tudunk az Analytics-el mérni. Tudni, hogy kell, hogy ez a rendszer nem egyénekben gondolkodik, hanem tömegekben, így nem tudjuk végigkövetni egy kiválasztott látogató weboldal megtekintési útvonalát. Továbbá IP címeket, neveket és egyéb személyes információkhoz sem juthatunk hozzá. A fentieken túl, szinte minden más információt megtudhatunk látogatóinkról.

Ha Google Analyticset használunk, megtudhatjuk milyen böngészőt, képernyő felbontást használtak a látogatás során. A technikai adatokon kívül demográfiai adatokat is szolgáltat az Analytics ilyen például a nyelv és a földrajzi hely is. Azonban ezeknél talán fontosabb, hogy megtudjuk látogatóink milyen kulcsszavakra találták meg honlapunkat, milyen forrásokból, médiumokból érkeztek, mennyi időt töltöttek honlapunkon, stb.

Ezen kulcsfontosságú adatok birtokában optimalizálhatjuk kampányunk, oldalunk a hatékony teljesítmény érdekében. Ezeket az adatokat tovább szűrhetjük, pontosíthatjuk a megfelelő beállításokkal. Szűrőket, célokat, csatornákat állíthatunk be, melyek még inkább segítenek a döntések meghozatalában.

Vírus Média Keresőmarketing Ügynökség, ha Analytics -ről van szó

A Google Analytics folyamatos fejlesztései miatt, nehéz lépést tartani a rendszer működésével, hisz az elmúlt hónapokban is számos változáson, fejlődésen ment keresztül. Szeretnénk segíteni a rendszer helyes beállításában, az adatok értelmezésében, hogy Önnek már ne kelljen ezekkel foglalkoznia! Igény esetén elkészítjük Önnek saját Analytics fiókját, melyet összekötünk Adwords fiókjával is!

Jelentkezzen Google Analytics oktatásunkra, melyet egyéni, vagy céges keretek között is meg tudunk valósítani Ügyfeleinknek!