Youtube hirdetés

A Youtube viszonylag gyorsan vált a világ legnagyobb videó megosztó portáljává, mely számos előnyt kínál a hirdetők számára. Az egyik legnagyobb előnye, hogy nagyszámú felhasználó elérésére képes. Napi szinten több száz millió egyedi felhasználó keresi fel a Youtube.com oldalt azért, hogy videót töltsön fel vagy videókat nézzen meg.

YouTube célzási fajták

A Youtube-on háromféleképpen célozhatunk. Használhatjuk a hagyományos kulcsszó szerinti célzást, a célcsoport szerinti célzást és az érdeklődésen alapuló célzást. A kulcsszavas célzás során meghatározhatjuk azokat a kulcsszavakat, kifejezéseket, melyek mellett szeretnénk megjeleníteni hirdetéseinket.

Ennek működése megegyezik az Ads kereső hirdetések kulcsszavas célzásával. A célcsoport szerinti célzás során különböző demográfiai adatokat használhatunk fel, hogy hirdetéseinket a legrelevánsabb közönségnek jeleníthessünk meg. Ilyen adatok lehetnek a kor, a nem, a földrajzi hely és a nyelv. Az érdeklődésen alapuló célzás során a rendszer a látogatók korábbi viselkedésük alapján célozza meg a Youtube felhasználóit.

Aukciós és Foglalási hirdetések a Youtube-on 

Az aukciós hirdetésekre a Google Ads rendszerből ugyanúgy tehet ajánlatokat, mint bármely más oldalra. Az aukciós hirdetések esetében mindig azt a legalacsonyabb összeget kell kifizetni, mely ahhoz szükséges, hogy megelőzze az Ön hirdetését követő hirdetőt.

A foglalási alapú hirdetéseket azoknak ajánljuk, akik szeretnének megjelenni egy meghatározott időben és fix árat szeretnének fizetni.

YouTube hirdetések formátumai

YouTube hirdetés kezelés

 

Miért válassza a Vírus Média Keresőmarketing Ügynökséget?

Youtube-os hirdetéseket is bárki tud készíteni, ám a hirdetések optimalizálása nehéz feladat. Ebben szeretnénk az Ön segítségére lenni! Tapasztalt tanácsadóink több éves tapasztalattal állnak a rendelkezésére, hogy hirdetései minél több releváns látogatót hozzanak honlapjára, a lehető legalacsonyabb kattintási árakon!

Ön elmondja mi a célja a hirdetésekkel és mi megvalósítjuk!

A YouTube hirdetésekről bővebben

A világ legnagyobb videomegosztója 2005 legvégén indult, és alig kellett hozzá fél év, hogy máris a Google másfél milliárd dollárnál is többet ajánljon érte.

Végül a keresőóriás bekebelezte az oldalt, azonban sokáig csak kiadást termelt a YouTube: nem volt olyan hirdetési modell, amely képes lett volna kitermelni a rendkívüli erőforrásigényét a videomegosztónak, ahová másodpercenként százasával töltik föl a videókat a felhasználók.

A Google azonban az AdSense–Ads párossal nemcsak az internetes hirdetés egyik legfontosabb szereplője, de alapvetően a szabályok meghatározója is: elterjesztette a kattintás alapú elszámolást, amely lehetővé teszi, hogy csak azokért a felhasználókért fizessünk, akik valóban meg is nézik a weblapunkat.

Ezt a rendszert fejlesztették tovább és egészítették ki úgy, hogy a YouTube számára is jövedelmező legyen. A videók mellett, valamint a videók felületén megjelenő hirdetések sikeresek lettek: nemcsak fenntarthatóvá tették az oldalt, de elnyerték a hirdetők bizalmát is.

Egy kutatás szerint a magyar internetezők 92%-a ismeri, használja a YouTube-ot – ez kiemelkedő szám, csak a Google (98%) és a Facebook (94%) márkanevek előzik meg.

Ráadásul a hirdetéseket is sokan észreveszik: a videó alatt megjelenő csíkra a megkérdezettek 44%-a emlékezett, 29% pedig találkozott videohirdetéssel is (ez a megnézni kívánt videó előtt megjelenő néhány másodperces szpot). A magyar YouTube-felhasználók 21%-a a jobb oszlop tetején megjelenő hirdetésre is emlékezett. Ráadásul nagyjából minden második megkérdezett valamilyen módon érdeklődött is a hirdetés iránt: nem mindenki kattintott rá, hiszen 18% később (a videó után) nézi meg az oldalt, 12% pedig rákeres.

Az egyik leglátogatottabb oldalról van szó az egész weben, mégis költséghatékonyan, akár néhány tízezer forintból is komoly kampányt lehet indítani rajta, ahol specifikálhatjuk, hogy kiket akarunk elérni: nem csupán beszélt nyelvre, de életkorra, látogatói szokásokra is szűkíthetjük a kört.

Azoknál jelenik meg a hirdetésünk, akik a valódi célközönségünk.

Mivel egy szokatlan és újszerű hirdetési modellről van szó, így a reklámvakság egyáltalán nem elterjedt a YouTube-hirdetések kapcsán.

A megfelelő kampány beállításához kérje ügynökségünk segítségét!