Tartalomírás

A honlapkészítő vállalkozások és a reklámügynökségek is nagyon gyakran kihagynak a szolgáltatási csomagjukból valami nagyon fontos összetevőt, amely nélkül a legszebb weboldal és a legjobb termék sem lesz eladható: ez a tartalom.

Miközben a Google egyre nagyobb hangsúlyt fektet a weblap tartalmának minőségére, sokan megfeledkeznek róla, hogy e témakörben a majdnem elég jó úgy viszonyul a kitűnőhöz, mint a szentjánosbogár fénye a villámláséhoz.

Az online tartalomfejlesztés nehéz téma, hiszen külön szakma, ráadásul tehetség alapú szolgáltatásról van szó. Míg a keresőmarketing többi területe kitűnően megtanulható, addig a szövegírás bár sok gyakorlással jobb lesz, mindig szükség lesz arra, hogy a szövegíró alapvetően megfelelő lelki alkatú és érdeklődésű legyen, s persze emellett természetes tehetségre is szüksége van.

A jó szövegíró igen gyakran újságíró, de nem minden újságíró lesz jó webes tartalomíró: a különbség ugyanis nagyon nagy.

Webes felületre más dinamikával kell írni, más a megfelelő mondatok és bekezdések hossza, ráadásul a kulcsszavak kezelése sokkal fontosabb, mint a hagyományos cikkírásban. A megfelelő webes szövegírót ezért online marketinges támogatja, illetve ismeri a keresőoptimalizálás alapjait is.

A keresőmarketing nem teljes szakszerű szövegírás nélkül, de a szövegírás önmagában is kevés ahhoz, hogy jobb helyezéseket érjen el egy weboldal. Honlapunk megfelelő szövegekkel való feltöltése azonban nem csupán azért fontos, hogy jobb helyezést érjünk el a keresőben: ne feledjük, hogy a látogatóknak készítjük a lapot!

Egy megfelelő szöveg növeli a konverziót: a felhasználó szívesebben marad az oldalon, könnyebben vásárol, többen iratkoznak föl a frissítéseinkre és így tovább.

A Google 2012-es algoritmusfrissítéseivel világossá tette, hogy a tartalommarketing központi fontosságú.

Nemcsak le lehet maradni pongyola tartalommal, de teljesen el is lehet veszni a webvilágban. Éppen ezért javasoljuk, hogy válasszon professzionális tartalomfejlesztőt!

Ügynökségünk vállalja magyar, angol, német, román és orosz nyelvű tartalmak készítését.