3 stratégia a természetes linképítés elősegítésére

Manapság, ha elő szeretnénk segíteni a természetes linképítést, azt jóformán ki kell érdemelni, mivel a felhasználók nagyon jól tudják már, hogy az online szövegekben olvasott linkek értéke már nem ér annyit, mint régen. Miért? Mert tudják, hogy fizetett, nem pedig kiérdemelt.

Mitől lesz egy link magas minőségű?

 • Releváns, megbízható, jó Google Page Rank-kel rendelkező forrásból érkezik.
 • A felhasználók rá is kattintanak, és vásárlást is kezdeményeznek.
 • Az oldalon a fő szövegben található, nem pedig eldugott helyeken.


Mitől lesz egy link rossz minőségű?

 • Könnyen szerzett, vásárolt vagy havonta bérelt, nem pedig kiérdemelt.
 • Több tucat másik link is szerepel az adott szövegben vagy oldalon.

A természetes linképítés nem is igazán építés, hanem kiérdemelt linkek megjelenése az interneten. Nézzük meg, mi az a 3 fontos szempont, amivel a természetes linképítés létrejöhet:

1. Egyedi és minőségi tartalom

Semmiképp sem szabad az internetről lemásolni, majd átfogalmazni egy, már meglévő tartalmat. Emiatt nagyon fontos, hogy találjon a cég mindig olyan témákat, melyekre felfigyelnek a felhasználói, tanulhatnak belőle, így kialakulhat a cég iránti bizalom a felhasználók körében, mely hatására meg fogják osztani a tartalmat, így természetes linképítést generálnak.

2. Együttműködés közösségi média oldalakon szereplő népszerű és befolyásos celebekkel

Érdemes partneri kapcsolatot kialakítani velük, hogy szerepeltessék posztjaikban vagy videóikban a cég által adományozott terméket, hogy az őket körül vevő rajongói táborból vásárlást tudjanak kezdeményezni az új felhasználók. Ezután el fogják kezdeni linkelni a termékeket egymásnak, hogy neki ez vált be, próbálja ki más is, így elindul a természetes linképítés.

3. Egyedi infografika kialakítása

Az emberek nagyon szeretik a könnyen átlátható és értelmezhető grafikai megoldásokat, így egy pontos és egyedileg megtervezett mérettáblázat, tornagyakorlatok, előírások, szabályzatok, tippek, listák, stb. szerepeltetése igen nagy segítség a folyton időhiányban szenvedő felhasználóknak. Ennek hatására a Google találati oldalain is ezek a képek megjelennek, melyekre később rengetegen fognak hivatkozni, ha az tényleg olyan részletes, mégis lényeget átölelő, hasznos grafikai elem lett.
 • Néhány olyan Google Ads változás, amely hozzáértést igényel
  Vírus Média Keresőmarketing Ügynökség
  2021.11.03.

  Néhány olyan Google Ads változás, amely hozzáértést igényel

  Olyan tempóban változnak a PPC felületek, leginkább a Google Ads, hogy szinte már képtelenség nyomon követni, adaptálni, és az szerint elkészíteni a hirdetéseinket, ha nincs mellettünk megfelelő szakember.

 • 2022 kiemelt keresőmarketing trendjei
  Vírus Média Keresőmarketing Ügynökség
  2021.10.26.

  2022 kiemelt keresőmarketing trendjei

  Ahogyan a keresőoptimalizálásban, úgy a keresőmarketing területén is megjelentek azok a trendek, amelyeket 2022-ben sem szabad figyelmen kívül hagyni. Ezek egymásra épülő folyamatok, míg a keresőoptimalizálás és a linképítés az organikus helyezésekért felelős, addig a keresőmarketing egy összetett folyamatot jelöl.