A guest blogging halála

 A Google, a black hat linképítési stratégiák elleni küzdelmének újabb állomásaként nemrég úgy döntött, hogy határozottabban fog fellépni a guest blogging jelensége ellen is. Miről van itt szó, és miért pécézte ki magának ezt is a keresőóriás?

A guest blogging önmagában egy linképítő stratégia, amely lényegében nem sokban tér el a régi, mára már tisztességtelennek és büntetendőnek nyilvánított linkfarmok elvétől. Alapja, hogy olyan blogokon, oldalakon jelentetnek meg tartalmat vendégszerzők, amelyek a Google számára megbízhatóak és értékesek. A tartalom gyakran valóban minőségi és értékes – ez különbözteti meg a linkfarmok gyakorlatától –, ám egészen biztosan tartalmaz néhány dofollow linket a vendégszerző irányába. Nincs ebben semmi új vagy szokatlan, a néhány éve még egyértelműen white hat taktikát előszeretettel alkalmazzák a keresőmarketing ügynökségek világszerte.
 
A Google azért határozott úgy, hogy ennek véget kell vetni, mert nagyon elszaporodtak az ilyen szolgáltatásokat kínáló oldalak, vállalkozások, rengeteg olyan oldal létezik, amelyeket csak azért üzemeltetnek, hogy a vendégposztok, és így a linkek helyet kaphassanak rajtuk. Ez leegyszerűsítve azt jelenti, hogy – bár sokszor értékes tartalma jönnek létre – a megrendelő pénzért vesz hivatkozást, amit a Google egyértelműen tiltott PageRank növelési módszernek tekint, tilt és büntet.
 
Mit tehet, aki el akarja kerülni, hogy fennakadjon az újabb szűrőn? Mindenek előtt annyira el kell rejtenie, hogy ilyenfajta direkt linképítési stratégiát alkalmaz, amennyire csak lehet. Az sem árt, ha van már egy, a Google számára értékes oldalunk, mert így kevésbé valószínű, hogy büntetést kapnánk, bár nem lehetetlen, hiszen az elmúlt időben rengeteg meglepő büntetést osztott már ki a Google ismert és nagy reputációjú szereplők irányába is. A kulcs elsősorban még mindig az, hogy minőségi és egyedi tartalmat állítsunk elő, mert ezek a szakemberek szerint is kisebb valószínűséggel szúrnak majd szemet a Google-nek – és persze alaposan válogassuk meg, hol tesszük ezeket közzé.
 
 • Néhány olyan Google Ads változás, amely hozzáértést igényel
  Vírus Média Keresőmarketing Ügynökség
  2021.11.03.

  Néhány olyan Google Ads változás, amely hozzáértést igényel

  Olyan tempóban változnak a PPC felületek, leginkább a Google Ads, hogy szinte már képtelenség nyomon követni, adaptálni, és az szerint elkészíteni a hirdetéseinket, ha nincs mellettünk megfelelő szakember.

 • 2022 kiemelt keresőmarketing trendjei
  Vírus Média Keresőmarketing Ügynökség
  2021.10.26.

  2022 kiemelt keresőmarketing trendjei

  Ahogyan a keresőoptimalizálásban, úgy a keresőmarketing területén is megjelentek azok a trendek, amelyeket 2022-ben sem szabad figyelmen kívül hagyni. Ezek egymásra épülő folyamatok, míg a keresőoptimalizálás és a linképítés az organikus helyezésekért felelős, addig a keresőmarketing egy összetett folyamatot jelöl.