A sikerdíjas keresőoptimalizálás egyszerűen átverés

A legtöbb újonnan induló online cég, ami megkeres bennünket, gyakran kéri a lehetetlent, hogy garantáljuk neki azt, hogy első helyen lesz erre és erre a kulcsszóra a Google találati oldalain. Miért képtelenség ezt kivitelezni?

A SEO nem egy olyan szakma, ami máról holnapra hozza meg a várva-várt eredményt, mivel a Google algoritmusai folyamatosan változnak, s csak a legnagyobb frissítéseket teszi közzé a keresőóriás. Ennek ellenére a legtöbb SEO szakember a folyamatos analízisek segítségével próbálja fenntartani ügyfeleinek eddig elért pozícióit, mely ennek ellenére is változhat, akár egyik napról a másikra, így a sikerdíjas keresőoptimalizálás olyan, mint a lutri.

Nemcsak a Google algoritmusai, de az emberek / ügyfelek keresési szokásai is radikálisan változhatnak, melyekre nem minden esetben van lehetőség felkészülni. Ehhez gyakorlatilag arra lenne szükség, hogy az adott korú, földrajzi fekvésen lévő, bizonyos vásárlási szokásokhoz szokott ügyfelek szókincsét, beszéd stílusát, olvasási vagy videó nézési szokásait folyamatos monitoring alatt tudjuk tartani.

Ez szinte lehetetlen. Azt lehet követni ekkora számok esetében csak, hogy mikor, milyen korosztály keres rá a különféle kulcsszavakra, s ezeket milyen eszközökön, milyen gyakran és milyen formában használják.

Illetve azt is kellene tudni, hogy ki az, aki a hirdetésekre kattint először, s ki az, aki inkább az organikus találatok közül dönti el, hogy mire kattint. Ez egy kicsit nehézkes lenne, így csak azokkal az adatokkal lehet professzionálisan dolgozni, melyeket mi is látunk, mint SEO-SEM cég.

Emiatt azok, akik azt hiszik, hogy a sikerdíjas keresőoptimalizálás egy jó módszer, azoknak gyakorlatilag fogalmuk sincs arról, hogy mekkora munka, illetve folyamatos audit és az eddigi kampányok vagy a webes felületen lévő szövegek állandó átfogalmazása és optimalizálása folyik a háttérben azért, hogy a folyton változó internetes környezetben sikeresen tudjon szerepelni egy webes felület.
 • Mit jelent a Core Web Vitals?
  Vírus Média Keresőmarketing Ügynökség
  2024.07.08.

  Mit jelent a Core Web Vitals?

  A digitális világban a weboldalak teljesítménye és felhasználói élménye kulcsfontosságú tényezőkké váltak. A Google ennek jegyében vezette be a Core Web Vitals mérőszámokat, amelyek segítenek a weboldalak teljesítményének értékelésében.

 • Kulcsszókutatás és PPC kampányok
  Vírus Média Keresőmarketing Ügynökség
  2024.07.02.

  Kulcsszókutatás és PPC kampányok

  A digitális marketing világában a kulcsszókutatás és a PPC (Pay-Per-Click) kampányok két elengedhetetlen összetevő. Mindkét eszköz kulcsszerepet játszik abban, hogy a megfelelő üzenet a megfelelő közönséghez jusson el.