A Twitter követők vásárlása akár a fiók felfüggesztésével is járhat

A Twitter az egyik legkedveltebb platform, amelyet a különféle bizniszek, illetve a magánszemélyek is előszeretettel használnak, hogy növeljék népszerűségüket, illetve a követőknek köszönhetően ez a közösségi média oldal rengeteg extra bevételt is tud generálni nekik.

Ahhoz, hogy sok követője legyen egy vállalkozásnak, türelem, energia és idő kell ahhoz, hogy minőségi, naponta megújuló tartalommal legyen ellátva a Twitter fiók. Mivel vannak cégek, amik ezt nem szeretnék megvárni, megpróbálnak valamilyen csalás útján nagy mennyiségű követőhöz jutni. Ilyenkor vásárolnak maguknak Twitter követőket, mely igen etikátlan viselkedés.

Alacsony minőségű profilok kockázata

A furcsa profil nevek, valamint a jelentéktelen tárgyak, mint profil képek, egyértelműen mutatják a valótlan Twitter fiókokat, hiszen ezt kapja az, aki automatikusan, botok által vezérelt követőket vásárol. Emiatt ha alacsony minőségű profilok követik a céges fiókot, az gyanakvásra készteti az embereket, melynek eredményeképp megtörhet a bizalmuk a cég iránt, - ha volt már - illetve aki pedig nem ismeri, messziről el fogja kerülni, hiszen ezek a tipikus “kamu cégek”, akiket csak a számok érdekelnek, nem pedig az emberek.

A vásárolt követők is könnyedén eltűnhetnek

A Twitter folyamatosan figyeli az inaktív felhasználói fiókokat, emiatt az összes hamis profil, amely kizárólag azért készült, hogy egy adott cégnek rengeteg követője legyen, hamar meg is szűnhet. Miért? Mert a mai informatikai megoldások már automatizált rendszerekben dolgozva igen hamar fel tudják kutatni, s jelenteni a tipikusan botok által vezérelt fiókokat.

Felfüggesztheti a Twitter a vállalat fiókját

Amelyik cég Twitter követőket vásárol, annak igen hamar lesz nagyon sok követője, mely manuálisan lehetetlen lenne. Ez tökéletes ok a Twitter rendszerének, hogy gyanú alá kerüljön a kérdéses fiók, hiszen ez az egyik legegyértelműbb jele a csalásnak. Ez pedig a fiók felfüggesztésével is járhat, mely igen negatív képet fog festeni a cégről, így sok igazi követő eltántorodhat a cég termékei vagy szolgáltatásainak igénybevételétől. Gyakorlatilag profit növekedés helyett profit kiesést okozhat a Twitter követők vásárlása.