Adwords ügynökségek - átverés?

Sokaknak már az ügynökség hallatán is elmegy a kedvük attól, hogy hirdetéseiket nyugodt szívvel rá tudják bízni külsős személyre. Így jogosan merülhet fel a kérdés: kit vagy kiket, hogyan és mi alapján válasszunk Adwords kampányaink létrehozására, felügyeletére?

Merjünk kérdezni!

Amennyiben nem Adwords ügynökséget, hanem külsős személyt szeretnénk, hogy kezelje hirdetéseinket, első lépésként érdemes megkérdezni, hogy saját pénzét is kockára tette már és hozott vissza belőle profitot, vagy eddig csak más cégek pénzével kellett gazdálkodnia. Nem mindegy, hiszen olyan személyre van szüksége egy cégnek, akiben megbízhat, hogy felelősségteljesen, folyamatos monitoring alatt tartja majd hirdetéseit.

Vannak nagyobb cégek, melyek egy Adwords ügynökségen keresztül szerveznék ki hirdetéseiket. Ebben az esetben fontos megnézni a cég eddigi referenciáit, szolgáltatásait, ügyfélszolgálatát, és persze a hivatalos Google Partner tanúsítványt és egyéb Adwords vizsgákat, melyek bizonyítják, hogy a cég valóban elkötelezett és megbízható szolgáltatást tud majd nyújtani.

Fontos megnézni még, hogy az adott Adwords ügynökség mivel foglalkozik még. Nagyon sokrétű szolgáltatásokat nyújt, esetleg egymástól teljesen eltérőeket? Ezek már intő jelek.

Miért?

Vannak olyan cégek, melyek fő profilja pl. a szoftverkészítés és csak kiegészítésként foglalkoznak Adwords kampányokkal. Ez a valóságban általában azt jelenti, hogy gyorsan összedobnak egy kampányt, majd dolgoznak tovább a “rendes” munkájukon, ami persze nem függ össze szorosan egy Adwords ügynökség szolgáltatási körével. Javasolt ezektől a cégektől mindenképp óvakodni.

Továbbá fontos még azt is megnézni, hogy az adott Adwords ügynökségnek volt-e már gyakorlata hasonló üzletágban lévő céggel. Nem biztos, hogy jó ötlet az, ha a mi cégünkön keresztül tanulja meg a piac viselkedését. Bárhogy is döntünk, mindig kérdezzünk, s csak akkor állapodjunk meg, ha nyugodt szívvel tudjuk egy Adwords ügynökségre bízni hirdetéseinket.
 • Mit jelent a Core Web Vitals?
  Vírus Média Keresőmarketing Ügynökség
  2024.07.08.

  Mit jelent a Core Web Vitals?

  A digitális világban a weboldalak teljesítménye és felhasználói élménye kulcsfontosságú tényezőkké váltak. A Google ennek jegyében vezette be a Core Web Vitals mérőszámokat, amelyek segítenek a weboldalak teljesítményének értékelésében.

 • Kulcsszókutatás és PPC kampányok
  Vírus Média Keresőmarketing Ügynökség
  2024.07.02.

  Kulcsszókutatás és PPC kampányok

  A digitális marketing világában a kulcsszókutatás és a PPC (Pay-Per-Click) kampányok két elengedhetetlen összetevő. Mindkét eszköz kulcsszerepet játszik abban, hogy a megfelelő üzenet a megfelelő közönséghez jusson el.