Egyre fontosabb szerepet kap a videós hirdetés a keresőmarketing kampányokban

Az aktív keresők körében az internetezők többsége nem a Wikipédia referenciáit próbálja előkeresni, hogy hosszadalmas és gyakran nehézkes nyelvezetű tanulmányokat olvasson el, hanem az ideje többségét valami banális dologgal tölti, legyen az egy ötezredik cicás videó vagy egy álhír felületes átolvasása valamelyik gagyi és megbízhatatlan portálon.

Egy viszont egyre biztosabb: egyre kevesebben veszik a fáradságot, hogy elolvassanak valamit az elejétől a végéig. A többség gyakran csak a cikkek címeit, alcímeit fürkészi át, s ezt meri olvasásnak nevezni, míg mások csak számukra viccesnek tűnő kommenteket jönnek írni egy-egy bejegyzés alá.

Mivel a tévét ma már csak azok nézik, akik nem tudják optimálisan használni az internetet, így még azt sem lehet mondani, hogy ülnek az emberek a tévé előtt. Inkább hátukat begörnyesztve, nyakukat lelógatva tapogatják szorgosan az okostelefonjaikat, s nézik rajtuk az idióta YouTube videókat, amelyek az esetek többségében semmilyen hasznos információval nem rendelkeznek, gyakran még akkor sem, ha azt egy szakember vezeti. Elég csak utánaolvasni..

Ohh, de ezt a többség nem teszi meg.

Vírus Média Keresőmarketing Ügynökségünk csapata nagyon jól tudja, hogy a mostani aktív dolgozói réteg már nem ül le a tévé elé, ahogy munkaidő után már rádiót sem hallgat, hiszen minek, ha van lehetősége az interneten kiválasztani azokat a szórakozási lehetőségeket, amik iránt érdeklődik.

Sajnos a mostani fiatal dolgozói réteg már hangosan hangoztatja, hogy utál olvasni, mondván az unalmas és úgysem lehet az ott lévő információkat használni a valóságban - mindegy, hogy egy nanotechnológiai kísérlet publikációjáról vagy egy sci-fi regényről beszélünk.

Ezt lehet aggasztónak gondolni, de az sem baj, ha valaki semlegesen áll a témához, viszont annak, aki abból él, hogy emberekhez juttasson el információt, bizony tisztában kell lennie azzal, hogy milyen csatornákon keresztül érdemes megszólítani az adott felhasználói réteget.

Egy rövid videós reklám emiatt csodákra képes, pláne akkor, ha azt profi szerkesztői és keresőmarketinges csapat csinálja. Miben rejlik az ilyen típusú videós kampányok ereje?

Abban, hogy még mielőtt elkezdenének dolgozni a kampányon, előtte alaposan megvizsgálják, hogy hány éves embereknek, milyen érdeklődési körrel rendelkező felhasználóknak, milyen területen és milyen stílusban érdemes bármit is reklámozni.

Csak az tesz ki mindenféle előzetes kutatómunka nélkül videós kampányt, aki nem tudja, hogy mennyit lehet bukni egy rosszul megválasztott modellel, egy kellemetlennek tűnő színsémával, egy olvashatatlan betűtípussal vagy egy rossz időpont megválasztásával.

A videós kampányok egyre sikeresebbek már itthon is, hiszen nemcsak a hatalmas multik alkalmazzák már ezt a fajta marketing eszközt, hanem a kisebb vállalatok is, mert rájöttek végre, hogy egy ütős videós hirdetéshez már rég nem kell hiperszonikus kamera, hanem csak egy egyedi és ravaszul kidolgozott ötlet.

A videós kampányokban pedig azt szereti a legtöbb keresőmarketing szakértő, hogy remekül ki lehet benne használni az emberi pszichológiát, melynek segítségével sokkal könnyebben lehet hatással lenni a leendő vásárlókra vagy felhasználókra, ami szöveges formában nem mindig sikerül.

Napjainkban már nem kell milliókat költeni egy néhány másodperces videós hirdetésre, így ha Ön is úgy gondolja, hogy cége készen áll, keressen fel minket, a Vírus Média Keresőmarketing Ügynökséget, hogy profi videós hirdetéseket tudjunk készíteni cége számára.
  • Az új GA4: A Google Analytics forradalmi frissítése
    Vírus Média Keresőmarketing Ügynökség
    2023.02.16.

    Az új GA4: A Google Analytics forradalmi frissítése

    Július 1-től megszűnik a bő tíz éve ismert Universal Analytics. A frissítés nem választható. Vajon több pluszt kapunk a keresőóriástól, vagy egy szükséges nyűg lesz az online marketingesek nyakán a frissítés? Nézzük meg hova jutott a webanalitika közel 20 év alatt!

  • A jövő az ajtóban várakozik: az MI és a marketing
    Vírus Média Keresőmarketing Ügynökség
    2023.02.14.

    A jövő az ajtóban várakozik: az MI és a marketing

    A mesterséges intelligencia története az 1950-es évekre nyúlik vissza, amikor Alan Turing megalkotta az "intelligencia" fogalmának matematikai definícióját. Ezt követően a számítógépes tudományban dolgozók és kutatók elkezdték kifejleszteni az első mesterséges intelligencia programokat.