Google Ügynökségi Nap 2013: ott voltunk!

Lengyelországban rendezték meg a CEE Google Agency Day 2013-at, melyen a Vírus Média Keresőmarketing Ügynökség is részt vett. Ügyvezetőnk, Mészáros Ádám Google minősített keresőmarketing specialista képviselt bennünket a programsorozaton.

Ezt a Google konferenciát kifejezetten a közép-kelet-európai, keresőmarketinggel foglalkozó ügynökségek számára szervezték, így a programnak helyt adó Lengyelországon kívül Csehország, Bulgária, Románia, Szlovákia s természetesen Magyarország szakemberei gyűltek össze.

Az előadók a leginkább naprakész információkat osztották meg, hiszen az előadók között több Google-alkalmazott is volt. A szünetekben kapcsolatépítésre és tapasztalatcserére is lehetőség volt, s örömmel vettük tudomásul, hogy a nemzetközi viszonylatban is jelentős ügynökségek partnerként tekintettek egymásra. Megosztottuk sikereinket kollégáinkkal, és sok hasznos tippel térhettünk haza.

Artur Waliszewski, a Google közép-kelet-európai regionális felelőse köszöntötte a szakértőket. A lengyel és angol nyelven zajló prezentációkból külön kiemelnénk Adam Kwaśniewski előadását. Ő az első, aki a lengyel Google-höz csatlakozott még 2005-ben.

Elemzésében kitért arra, hogy Közép- és Kelet-Európára jellemző trendek alapján az online hirdetések jelentős növekedés előtt állnak. Ebből az következik, hogy még fontosabb lesz ebben a régióban a keresőmarketing szakmai képviselete, hiszen a magasabb reklámköltés következménye, hogy a büdzsét minél hatékonyabban kell majd felhasználni. Szinte minden szolgáltatási területen a konkurencia erősödése várható az online hirdetési piacon, így a szakszerű kampányfelügyelet fontosabbá válik majd Magyarországon is.

Statisztikákkal és esettanulmányok bemutatásával folytatódtak az előadások.

Szó volt a mobilfelületek térnyeréséről, valamint a közép-kelet-európai üzleti lehetőségekről, méghozzá érdekes módon egy izraeli eset tükrében. Talán a legszórakoztatóbb prezentáció során pedig a Harlem Shake nevű mém tükrében tanulhattunk a videomarketingről.

A Vírus Média Keresőmarketing Ügynökség büszke rá, hogy az idei CEE ügynökségi Google napon részt vehetett.

Tisztában vagyunk vele, hogy az online marketing napról napra változó trendjei miatt állandó ismeretfrissítést követel meg, így nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a Google szakembereitől tanultakat átültessük a mindennapi gyakorlatba hazai ügyfeleink számára is – mintha csak Önök is ott lettek volna velünk.
 • A Keresőmarketing Jövője 2025-ben
  Vírus Média Keresőmarketing Ügynökség
  2024.05.24.

  A Keresőmarketing Jövője 2025-ben

  A keresőmarketing (Search Engine Marketing, SEM) folyamatos fejlődésének köszönhetően 2025-re jelentős változások és új trendek várhatók. Az új technológiák, a változó felhasználói szokások és a szigorodó adatvédelmi szabályozások mind-mind befolyásolják a keresőmarketing stratégiákat.

 • Az új GA4: A Google Analytics forradalmi frissítése
  Vírus Média Keresőmarketing Ügynökség
  2023.02.16.

  Az új GA4: A Google Analytics forradalmi frissítése

  Július 1-től megszűnik a bő tíz éve ismert Universal Analytics. A frissítés nem választható. Vajon több pluszt kapunk a keresőóriástól, vagy egy szükséges nyűg lesz az online marketingesek nyakán a frissítés? Nézzük meg hova jutott a webanalitika közel 20 év alatt!