Hogy alakulnak a keresőoptimalizálás árak?

A Google weboldalakhoz való hozzáállása folyamatosan változik. A rangsorolási tényezők listája egyre bővül, így a keresőoptimalizálás árak is változnak. A 2017-es évben, hasonlóan az előző évekhez, több gonddal is szembe kell nézniük a felhasználóknak. Fontos, hogy a keresőoptimalizáláshoz ne csak a szakemberek, hanem a megrendelők is járuljanak hozzá, ugyanis csak így érhető el a tartós siker.

Megrendelői oldalról segítséget jelenthet a célközönség, piac kijelölése, hiszen ők ismerik leginkább termékeik, szolgáltatásaik sajátosságait, valamint a célközönség specifikumait is. A keresőoptimalizálás árak megszabása több módon történhet. Bizonyos esetben az oldal megtekintése nélkül is kiszabható az ár, azonban a legtöbb esetben szükséges a weboldal áttekintése, valamint az adott állapot részletes elemzése. Az elemzés során nyert adatokból elkészíthető az egyedi, személyre szabott árajánlat és felkínálható a megfelelő megoldás a megrendelő számára.

Felmerülhet azonban a kérdés, hogy megéri-e a keresőoptimalizálásba fektetni?

Hiszen a keresőoptimalizálás nem hoz azonnali eredményt, idő szükséges a tartós eredmény eléréséhez. A mai rohanó világban ez azonban nem megszokott, ugyanis másodpercek alatt megkapunk minden információt, akár kérés nélkül is. A látogatók organikus listából történő megszerzése azonban hosszú távú tervezést igényel. A Google hivatalos közleménye alapján a weboldalak keresőoptimalizálása 4-12 hónapon belül térül meg. A hosszú távú megtérülés ellenére a szakemberekre való hagyatkozás garantált eredményeket hoz, így a befektetés nem vész kárba.

A keresőoptimalizálás árak eltérőek lehetnek, azonban fontos ügyelni arra, hogy a szolgáltatás ára és a kínálat összhangban legyen. Az optimalizálás folyamatát tekintve is láthatóak különbségek, ugyanis minden szakember az általa szerzett tapasztalatok alapján építi fel és hajtja végre a stratégiát. A szakemberek és a megrendelők együttműködésével olyan eredmények érhetőek el, amit hosszútávon érezhetnek a megrendelők.
  • Az új GA4: A Google Analytics forradalmi frissítése
    Vírus Média Keresőmarketing Ügynökség
    2023.02.16.

    Az új GA4: A Google Analytics forradalmi frissítése

    Július 1-től megszűnik a bő tíz éve ismert Universal Analytics. A frissítés nem választható. Vajon több pluszt kapunk a keresőóriástól, vagy egy szükséges nyűg lesz az online marketingesek nyakán a frissítés? Nézzük meg hova jutott a webanalitika közel 20 év alatt!

  • A jövő az ajtóban várakozik: az MI és a marketing
    Vírus Média Keresőmarketing Ügynökség
    2023.02.14.

    A jövő az ajtóban várakozik: az MI és a marketing

    A mesterséges intelligencia története az 1950-es évekre nyúlik vissza, amikor Alan Turing megalkotta az "intelligencia" fogalmának matematikai definícióját. Ezt követően a számítógépes tudományban dolgozók és kutatók elkezdték kifejleszteni az első mesterséges intelligencia programokat.