Hogyan építsünk linket kiszuperált infografikákkal?

 Az, hogy nem mi hoztunk létre valamilyen tartalmat, még nem feltétlenül jelenti azt, hogy nem is használhatjuk fel saját linképítési szándékainkhoz – természetesen azzal a kikötéssel, hogy új és értékes tartalommal bővítjük, nem pedig csak ellopjuk.
 
Bár a célközönség tekintetében természetesen ez változhat, mégis általánosságban elmondható, hogy az (igényesen kivitelezett és érdekes) infografikákat igencsak kedveli és előszeretettel osztja meg sok internetező. Ha nem értünk az ilyenek készítéséhez, az nem jelent problémát – elegendő annyit tennünk, hogy a célközönségünket érdeklő, tevékenységi körünkkel kapcsolatos régi infografikákat keresünk.
 
Ezután következik a hozzáadott érték – a remek, de régi infografikákat frissítsük a legújabb adatokkal, információkkal, esetleg alakítsuk át őket valamelyest saját céljainknak megfelelően, hogy olyan információkat is tartalmazzanak, amelyek az eredetiben nem szerepeltek, számunkra azonban jelentőséggel bírnak. Ezt követően közzé kell tenni a frissített tartalmat. Ez várhatóan önmagában is generál látogatottságot és megosztásokat, de a legszebb része csak ezután következik.
 
Egy megbízható backlink checker segítségével megtalálhatjuk és felkereshetjük azokat az oldalakat, melyek az eredeti infografikát közzétették. Érdemes informálni őket arról, hogy elérhető egy új, frissebb, jobb változat, és felajánlani, hogy linkeljenek az általunk közzétett tartalomra akár a régi helyett, akár újként megosztva munkánkat.
Így, miközben népszerű tartalmat generálunk minimális erőfeszítéssel, rendkívül értékes hivatkozásokra tehetünk szert akár igen nagy reputációjú, mind a célközönség, mind a keresőmotorok számára nagy becsben tartottnak ítélt szakmai oldalaktól.
A vizuális tartalmak az elmúlt időben igen népszerűek lettek, és aki nem próbálja meg ezt kihasználni linképítési kampánya során, nagy lehetőségtől eshet el, pedig szinte semmibe sem kerül kipróbálni, mennyire hatékony saját célközönségünkkel ez a módszer.
 • A Keresőmarketing Jövője 2025-ben
  Vírus Média Keresőmarketing Ügynökség
  2024.05.24.

  A Keresőmarketing Jövője 2025-ben

  A keresőmarketing (Search Engine Marketing, SEM) folyamatos fejlődésének köszönhetően 2025-re jelentős változások és új trendek várhatók. Az új technológiák, a változó felhasználói szokások és a szigorodó adatvédelmi szabályozások mind-mind befolyásolják a keresőmarketing stratégiákat.

 • Az új GA4: A Google Analytics forradalmi frissítése
  Vírus Média Keresőmarketing Ügynökség
  2023.02.16.

  Az új GA4: A Google Analytics forradalmi frissítése

  Július 1-től megszűnik a bő tíz éve ismert Universal Analytics. A frissítés nem választható. Vajon több pluszt kapunk a keresőóriástól, vagy egy szükséges nyűg lesz az online marketingesek nyakán a frissítés? Nézzük meg hova jutott a webanalitika közel 20 év alatt!