Hogyan működik az AdWords hirdetési rendszere?

Az AdWords rendszerének alapjai a kulcsszavak. Hirdetéseink akkor jelennek meg a Google találati oldalain, illetve a Google-hálózat más oldalain, ha valaki az általunk megadott kulcsszavakra keresnek rá, vagy olyan oldalt látogatnak meg, amely releváns a kulcsszóra nézve.

Hirdetéseink a kereséskor kapott találatok mellett kapunk helyet, de nem kizárólagosan. Az interneten számtalan olyan webhelyet találunk, amely AdWords hirdetéseket jelenít meg, elhelyezés formájában. Hogy melyik hirdetés mely webhelyen és milyen pozícióban jelenik majd meg, azt a hirdető által felajánlott költési összeg, a hirdetés és a webhely minősége, valamint a bővítmények és hirdetésformátumok becsült hatásai alapján határozza meg a rendszer.

Mennyit kell fizetnünk?

Az AdWords rendszerben a hirdetőnek akkor kell csak fizetnie, ha a felhasználó ténylegesen rákattint a hirdetésére, és nem minden alkalommal, amikor a hirdetés megjelenik. Ez az egyik, amely rendkívül költséghatékonnyá teszi használatát. Attól függően, hogy milyen pozícióban és formátumban jelenik meg hirdetésünk, átlagosan 30-60 forint körüli összeget kell fizetnünk, ezért cserébe kapunk egy látogatót. A hirdetési kampány költségei így kiválóan megtervezhetőek, fix büdzséből szerezhetünk magunknak biztos látogatókat.

Mi teszi hatékonnyá?

Az AdWords nagy erőssége, hogy minimálisra csökkenti a meddőszórást, hiszen hirdetéseink eleve csak olyan felhasználóknál jelennek meg, akik az általunk is megadott kulcsszavakra keresnek rá.

Így tehát kiválóan meghatározhatjuk célközönségünket is, remekül célozhatjuk kampányainkat. Hirdetéseink automatikusan a legjobb minőségű weboldalakon jelennek meg, s egyszerre akár több százezer webhelyen is, a megadott kulcsszavak függvényében.

Marketingszempontból azért is kiváló eszköz az AdWords, mert kampányainkat valós időben a legapróbb részletekig figyelemmel követjük, minden lényeges információval rendelkezünk ahhoz, hogy hirdetéseink, landing page-ünk, kulcsszavaink hatékonyságát mérjük. Amennyiben a kampány nem megfelelően alakul, lehetőségünk nyílik a módosításra, optimalizálásra is.

Az AdWords egy rendkívül költséghatékony, precízen tervezhető, kiváló konverziós értékeket felmutató kampány lehetőségét kínálja, amely egyszerre annyi webhelyen fut majd, ahányat hagyományos módszerekkel képtelenek lennénk elérni.  
 • Mit jelent a Core Web Vitals?
  Vírus Média Keresőmarketing Ügynökség
  2024.07.08.

  Mit jelent a Core Web Vitals?

  A digitális világban a weboldalak teljesítménye és felhasználói élménye kulcsfontosságú tényezőkké váltak. A Google ennek jegyében vezette be a Core Web Vitals mérőszámokat, amelyek segítenek a weboldalak teljesítményének értékelésében.

 • Kulcsszókutatás és PPC kampányok
  Vírus Média Keresőmarketing Ügynökség
  2024.07.02.

  Kulcsszókutatás és PPC kampányok

  A digitális marketing világában a kulcsszókutatás és a PPC (Pay-Per-Click) kampányok két elengedhetetlen összetevő. Mindkét eszköz kulcsszerepet játszik abban, hogy a megfelelő üzenet a megfelelő közönséghez jusson el.