Hogyan tudja befolyásolni a közösségi média a SEO eredményeket?

Világszerte a legnagyobb vállalatok már évek óta használják a közösségi média oldalak adta marketing lehetőségeket, de Magyarországon ez még igen gyerekcipőben jár. Míg nyugaton már szinte “befoglalják” a közösségi média oldalak sztárjait - influencereket - addig itthon a legtöbb cég csak egy céges profillal rendelkezik itt-ott, de nem nagyon mélyednek bele a hirdetéseken kívül a Facebook, Instagram vagy YouTube oldalak számos értékesítési lehetőségébe.

Hogyan segíthetik tovább a közösségi média oldalak a cégeket a 2018-as évben?

 • Megbízhatóság növelése
  • Egy céges poszt alatti lájkok, hozzászólások és megosztások nemcsak a potenciális vásárlók, de a legnagyobb keresők számára is egyértelművé válik az emberek cégbe vetett hite. Így a megosztásokból létrejövő backlinkek száma organikusan növekszik, mely hatására nagyobb “területet” fed majd le a cég az online piacon, s jobb eséllyel indul a konkurensekkel szemben a keresők találati oldalain.
  • Ezt pedig csak egyedi tartalommal és vásárlókat megszólító posztokkal lehet csak elérni. A másolás vagy fordítás továbbra is tiltólistán van!
 • Személyesebb kapcsolat az ügyfelek és a cég között
  • Míg itthon alig tudják a cégek megfizetni a közösségi média platformok hozzászólásaival kapcsolatos eredmények elemzését, addig külföldön már külön részlegek foglalkoznak cégen belül ezekkel az értékes adatokkal. Miért?
  • Mert a vállalat-ügyfél kapcsolatot így sokkal személyesebbé lehet tenni, ezáltal sokkal pontosabban lehetséges kiszolgálni az ügyfeleket, hiszen a hozzászólásokból vagy különféle fórumokból beérkező igényeik bárki számára elérhetőek.
 • Élő videók, Instagram Stories
  • A legtöbb felmérés azt mutatja, hogy az embereket jobban érdeklik az élő videók, mint az előre felvett műsorok, így jót tehet bármelyik vállalatnak, ha bizonyos céges eseményekről élő videó hozzáférést biztosít a felhasználók számára a különféle közösségi média oldalakon. 
 • Influencer Marketing
  • Továbbra is fontos, hogy egy vállalatnak a céges profilnak megfelelő közösségi média sztárral legyen hosszútávú kapcsolata, hogy a híresség rajongói táborában található emberek potenciális vásárlókká nőjék ki magukat - szintén organikusan.
 • A Keresőmarketing Jövője 2025-ben
  Vírus Média Keresőmarketing Ügynökség
  2024.05.24.

  A Keresőmarketing Jövője 2025-ben

  A keresőmarketing (Search Engine Marketing, SEM) folyamatos fejlődésének köszönhetően 2025-re jelentős változások és új trendek várhatók. Az új technológiák, a változó felhasználói szokások és a szigorodó adatvédelmi szabályozások mind-mind befolyásolják a keresőmarketing stratégiákat.

 • Az új GA4: A Google Analytics forradalmi frissítése
  Vírus Média Keresőmarketing Ügynökség
  2023.02.16.

  Az új GA4: A Google Analytics forradalmi frissítése

  Július 1-től megszűnik a bő tíz éve ismert Universal Analytics. A frissítés nem választható. Vajon több pluszt kapunk a keresőóriástól, vagy egy szükséges nyűg lesz az online marketingesek nyakán a frissítés? Nézzük meg hova jutott a webanalitika közel 20 év alatt!