Keresőoptimalizálás Budapest - hogy lehet eldönteni a SEO-SEM ügynökségek dzsungelében, hogy melyik cég megbízható és melyik átverés?

Sajnos a legtöbb keresőoptimalizálással foglalkozó cég Budapesten nem csinál semmit, csak felületesen átnéz egy adott webes felületet, mond valami egyszerűen kivitelezhető megoldást egy problémára, majd gyorsan átevez a marketing (SEM) vizeire, mert igazából ahhoz ért, nem pedig a SEO-hoz.

SEO vs SEM

A keresőoptimalizálás Budapesten azt jelenti, hogy végigvizsgálják az oldal technikai jellemzőit, majd adnak rá egy tervet, melyet az adott cég informatikai csapatának kell megoldania először.

Amint ez kész - mely akár hónapokig is eltarthat, ha rengeteg a hiba - újra el kell végezni egy technikai átvizsgálást, hogy össze lehessen hasonlítani az első eredményeivel, így jól látható lesz a javulás.

Ezután, ha szükséges jön a SEM mely a marketingért felel, hiszen csak azt a webes felületet érdemes reklámozni, melynek jó esélyei vannak arra, hogy felvegye a versenyt a konkurenciával.

Így ha egy webes felület nem felel meg a technikai elvárásoknak, s erre kezdenek el hirdetni havonta irtózatos összegekért, az olyan, mintha egy régi csotrogány autót lefestenénk szépen, hogy kívülről úgy tűnjön, mintha vadiúj lenne, viszont belül a motor már rég nem bír el annyit, amit az új építésű kocsik igen.

Fő az óvatosság! 

A keresőoptimalizálás Budapesten igen népszerű, emiatt rengeteg cég foglalkozik már ezzel kifejezetten, vagy vették bele szolgáltatásaikba más cégek is a SEO-t. Így ha például egy SEO ügynökség nem tudja mi az URL és IP cím kanonikalizáció, az indexelés, a szerver hibák, a crawl hibák, az optimális URL struktúra kiépítése, azt messziről kerülje el, mert nem fogják észrevenni az esetleges technikai hibákat.

Ezek azok a cégek, melyek csak hirdetni tudnak, s nem nagyon érdekli őket az adott webes felület optimális kialakítása.

A profi keresőoptimalizálás Budapesten létezik, viszont mint ügyfél, érdemes meggyőződnie az adott ügynökség informatikai tudásáról is, így hasznos lesz mindenképp egy back-end programozót magával vinnie a tárgyalásokra, aki fontos kérdésekkel tudja kiaknázni azt, hogy a SEO cég tényleg érti-e a dolgát, vagy csak hirdetni tud.
 • Nem érdemes spórolni 2020-ban a linképítés árán
  Vírus Média Keresőmarketing Ügynökség
  2019.12.08.

  Nem érdemes spórolni 2020-ban a linképítés árán

  Azok a weboldal tulajdonosok, akik foglalkoznak a linkmarketinggel, már pontosan tudják, hogy a minőségi linkeknek mekkora szerepe van egy jó pozíció elérésében. Sokan azonban, amikor erre a feladatra ügynökséget keresnek elsődleges választási szempontnak az árat tekintik nem pedig a minőséget.

 • Keresőoptimalizálás vs. tartalom optimalizálás A kettő nem ugyanaz?
  Vírus Média Keresőmarketing Ügynökség
  2019.11.08.

  Keresőoptimalizálás vs. tartalom optimalizálás A kettő nem ugyanaz?

  A keresőoptimalizálás alatt a SEO és SEM szakértők többek között átvizsgálják az adott webes felület felhasználói oldalát, beleértve a képeket, szövegeket, videókat, menüszerkezetet, URL struktúrát, URL kanonikalizációs megoldásokat.