Megérkezett a hivatalos Analytics applikáció

A Google híres arról, hogy nagyon értékes termékeit ingyen adja: a Gmail mellett a Google Analytics vagy röviden GA a legnépszerűbb termék, mely tudásában meghaladja a legtöbb fizetős szolgáltatást, mégis díjmentes maradt.

A keresőóriás analitikai programja pontosan megmondja, hogy látogatóink mit csinálnak az oldalunkon: nem csupán azokat a statisztikákat kapjuk meg, hogy mikor és hányan, pontosan melyik oldalról és melyik oldalunkra érkeztek, mennyi időt töltöttek a lapunkon vagy melyik aloldalról hagyták el a webhelyet. Ezeket az információkat más ingyenes webanalitikai szoftverből is megtudhatjuk.

Különlegessége az AdWords-integráció és a valós idejű statisztika. Megnézhetjük, hogy az oldalunkon mely linkekre kattintanak a legtöbben vagy milyen útvonalat jár be egy átlagos felhasználó. A webanalitikai ismeretek segíthetnek hozzá minket, hogy növeljük oldalunk konverzióját.

Például egy webbolt esetében szó szerint az üzleti siker múlhat azon, ha észrevesszük, hogy vásárlóink jelentős része a már telepakolt kosarat megrendelés nélkül elhagyja. Ilyenkor át kell gondolni, hogy ennek mi lehet az oka, az Analytics pedig ebben statisztikákkal segít.

Okostelefonunkon eddig is követhettük a statisztikai rendszer adatait, de az applikációkat nem a Google készítette, hanem külső cégek, melyek a GA API-jából húzták be az információt. Így régi restanciáját pótolta most a Google, mivel megjelent a hivatalos Google Analytics applikáció.

Az Android Playen elérhető program természetesen ingyenesen letölhető. Az applikáció gyakorlatilag kötelező, ha komolyan weblapokkal foglalkozunk. Fő célja nem a látogatóanalízis, hanem pontos aktuális adatok szolgáltatása.

Például láthatjuk, éppen hányan vannak webhelyünkön vagy riasztásokat kaphatunk, ha nagyon megugrana, esetleg drámaian lecsökkenne a látogatottság. (Mindkettő nagyon hasznos: hirtelen látogatótömegnél fontos lehet a szerver stabilitásának ellenőrzésre, a látogatótöbblet okának megvizsgálása, az új látogatók kezelése, míg a drasztikus visszaesés akár azt is jelentheti, hogy szerverprobléma miatt nem elérhető a lap.)

A Google Analytics applikáció android telefonra itt tölthető le: Google Play

 
  • Keresőmarketing és linképítés 2021-ben
    Vírus Média Keresőmarketing Ügynökség
    2021.03.12.

    Keresőmarketing és linképítés 2021-ben

    A legnagyobb keresőóriás, a Google már a kezdetek kezdetén a webhelytulajdonosok tudtára adta azt, hogy a keresőmarketingben a linképítés esszenciális ahhoz, hogy egy weboldal kiválóan tudjon szerepelni a keresők találati oldalain egy-egy kulcsszóra vagy kifejezésre.