Mi történik egy marketing kampány tervezése során?

Egy tapasztalt cégvezető nagyon jól tudja, hogy egy jól felépített marketing kampány a legkisebb cégből is képes óriást csinálni akkor, ha profi kezekben van a marketing terv felépítése és kivitelezése. Így amikor már kialakul egy új cég esetében, hogy pontosan mit szeretne értékesíteni, fontos, hogy olyan marketing kampány készüljön, mely maximálisan fogja tudni segíteni az eladásokat.

A marketing kampány tervezése előtt fontos figyelembe venni olyan egyéb marketinghez köthető feladatokat, melyek nélkül szinte lehetetlen felépíteni egy jövedelmező marketing struktúrát. Emiatt nem szabad vakon elkezdeni megtervezni egy marketing kampányt, hanem fontos előtte megszerezni a legfontosabb piaci adatokat.

Így a marketing kampány megírása előtt a szakemberek az alábbi feladatokat végzik el:

 • A termék / szolgáltatás fogyasztói kutatások általi szükségességének meghatározása, illetve a piacon már meglévő konkurens áruk értékesítési szokásainak megfigyelése és számszerűsítése.
 • A kapott adatok alapján a meglévő termékek / szolgáltatások módosítása, vagy új termékek létrehozása a fogyasztói igények kielégítésére.
 • Ezután kerül vizsgálat alá az, hogy miként érhetőek el a potenciális ügyfelek, mennyire sikerülhet ismertté tenni a kínált árucikkeket, illetve hogyan lehet meggyőzni őket, hogy megvásárolják a termékeket / szolgáltatásokat.

Ezek az adatok nagyon fontosak ahhoz, hogy a szakemberek megtudják azt, hogy kivel állnak versenyben, mit szeretnének a vásárlók, illetve milyen online-offline platformokat érdemes használni ahhoz, hogy a lehető legtöbb potenciális ügyfelet érjenek el a marketing kampány részét képező reklámok.

S itt sincs még természetesen vége a marketing kampánynak, hiszen miután elindítják a termékek népszerűsítését, az ügyfélkapcsolatok megerősítése céljából folyamatosan nyomon követik a szakemberek a marketing kampány sikerességét.

Így ha szükséges, különféle hűség- és törzsvásárlói programokat, ingyenes termékmintákat, katalógusokat és nyereményjátékokat terveznek, hogy megfelelő márka-ismertséget és a termékekhez való hűséges és megbízható ügyfél hozzáállást tudjanak elérni.
 • Mit jelent a Core Web Vitals?
  Vírus Média Keresőmarketing Ügynökség
  2024.07.08.

  Mit jelent a Core Web Vitals?

  A digitális világban a weboldalak teljesítménye és felhasználói élménye kulcsfontosságú tényezőkké váltak. A Google ennek jegyében vezette be a Core Web Vitals mérőszámokat, amelyek segítenek a weboldalak teljesítményének értékelésében.

 • Kulcsszókutatás és PPC kampányok
  Vírus Média Keresőmarketing Ügynökség
  2024.07.02.

  Kulcsszókutatás és PPC kampányok

  A digitális marketing világában a kulcsszókutatás és a PPC (Pay-Per-Click) kampányok két elengedhetetlen összetevő. Mindkét eszköz kulcsszerepet játszik abban, hogy a megfelelő üzenet a megfelelő közönséghez jusson el.