Miért használnak a keresőmarketing ügynökségek egyre több videót a promóciókban?

Itthon a legtöbb interneten is elérhető vállalkozás nem nagyon fektet be videós hirdetésekbe, mondván ki kell fizetni a stábot, plusz egy helyszínt is bérelni kell, és az engedélyekről még nem is beszéltünk. Viszont egy hazai kisvállalkozásnak fölösleges összehasonlítania a marketing büdzséjét - ha van egyáltalán ilyen - a nagy multik kincsestárával, így érdemes inkább a kreativitásra hagyatkozni, az többnyire ingyen van.

Túl sok információ

Egy profi keresőmarketing ügynökség nagyon jól tudja, hogy az internet elterjedése egyben egy folyamatosan, hatalmas mennyiségben áramló információ-áradatot is jelent. Nem véletlen emiatt az, hogy a SEM ügynökök rengeteg időt töltenek el azzal, hogy az oldalról beérkező adatokból kinyerjék azt - többek között -, hogy mennyi ideig képes az adott oldal lekötni egy-egy felhasználót.

Sőt, azt is meg tudják nézni, hogy mely oldalakon hagyják el a site-ot az emberek, s milyen problémák lehetnek egyes landing page-ekkel, ha az oldalon nem történik például vásárlás.

Videóval egyszerűbb

Egy ilyen rohanó világban, ahol minden reklámanyag csak néhány másodperc figyelmet kap a felhasználóktól, igen nehéz érvényesülni, mint cég. Viszont egy kis kreativitással könnyen el lehet érni olyan felhasználókat, akikből potenciális ügyfelek lehetnek.

A blog posztok néhány évvel ezelőtt igen sikeresek voltak, s vannak még olyan nagyobb blogok, melyeket profik és amatőrök is szívesen olvasnak. Viszont a jelenlegi generációt már igen nehéz leültetni egy hosszabb blogbejegyzés elé, pláne akkor, ha nincsen benne frissítésként egy-egy kép vagy videó.

Elő a kreativitással!

Nem kell megmászni a Mount Everestet, ahogy méregdrága autókkal gyorsulási versenyt sem kell rendezni azért, hogy egy videós promóció sikeres legyen. Mivel a legtöbb embert nem érdekli, hogy melyik vállalat éppen milyen terméket akar vele megvetetni, így sokkal egyszerűbb, ha a keresőmarketing ügynökségek a termék helyett a vásárlói nézőpontot teszik érzékelhetővé egy-egy videós hirdetésben.

A bugyuta, “Fáj a lába? Kenje be ezzel a csodaszerrel, és már el is múlt a fájdalom..” típusú szocreál népetető-butító reklámokat azonnal el kell felejteni, ahogyan a Ferenc Jóska típusú “Itt minden nagyhon szhep, minden nagyhon jho” típusú, felemelő érzést nyújtó túlhypeolt videókat is.

Miért? Mert a jelenlegi aktív kereső réteget már nem lehet ilyen jellegű közhelyekkel elérni, pláne nem vásárlásra késztetni.

A most aktív kereső réteg már jobban reagál a rövid, tömör és értékes mondanivalóval ellátott, minimális vágást igénylő, realisztikus képet ábrázoló reklámokra, mert ezekkel jobban tud azonosulni.

A kulcs a vásárlói perszóna kialakításában van

Vírus Média Keresőmarketing Ügynökségünk nagyon jól tudja, hogy egy könnyen átlátható, kezelhető és igény esetén módosítható marketing tervezet egyszerűen nem létezhet egy vagy több vásárlói perszóna kitalálása nélkül.

Ahhoz, hogy ne csak eljusson, de befogadásra is kerüljön a cég által közölt információ (=hirdetés), az kell, hogy az adott célközönség azonosulni tudjon a hirdetésben szereplő történet bármely szereplőjével. A szereplő nem feltétlenül kell, hogy ember legyen; lehet állat, egy érzés, egy aktív tevékenység, egy felejthetetlen pillanat; bármi, amit egy kis kreativitással lencsevégre lehet kapni.

Lehet videót készíteni egy hangya szemszögéből, ahogy azt is fel lehet venni, hogy hogy látja egy rózsabokor a világot. A kreativitásban az a jó, hogy nincs határa, így minden típusú bizniszhez ki lehet találni költséghatékony videós reklámokat.

A keresőmarketing ügynökségek ezt nagyon jól tudják, s emiatt töltenek az első hetekben sok időt az ügyfeleikkel, hogy tökéletesen tisztában legyenek azzal, hogy mit és kinek kell eladni. A vásárlói perszónák feltérképezése kulcsfontosságú tényező egy marketing kampány kialakítása során, hiszen ezen múlik az, hogy mennyire mélyen sikerül majd megszólítani a vásárlókat.
  • Mit jelent a Core Web Vitals?
    Vírus Média Keresőmarketing Ügynökség
    2024.07.08.

    Mit jelent a Core Web Vitals?

    A digitális világban a weboldalak teljesítménye és felhasználói élménye kulcsfontosságú tényezőkké váltak. A Google ennek jegyében vezette be a Core Web Vitals mérőszámokat, amelyek segítenek a weboldalak teljesítményének értékelésében.

  • Kulcsszókutatás és PPC kampányok
    Vírus Média Keresőmarketing Ügynökség
    2024.07.02.

    Kulcsszókutatás és PPC kampányok

    A digitális marketing világában a kulcsszókutatás és a PPC (Pay-Per-Click) kampányok két elengedhetetlen összetevő. Mindkét eszköz kulcsszerepet játszik abban, hogy a megfelelő üzenet a megfelelő közönséghez jusson el.