Miről szól egy SEO optimalizálás 2017-ben?

Elkészült az új céges weboldal vagy webáruház, de mégsem látni a keresők találati oldalain? Nem lehet lépést tartani a konkurenciákkal? Esetleg egy régen készült weboldalt szükséges aktualizálni, hogy megfeleljen a 2017-es technikai elvárásoknak? Ilyenkor segít a SEO optimalizálás, hiszen ennek segítségével könnyebben megtalálja majd a Google céges webes felületét, így több felhasználóhoz fog eljutni az Ön szolgáltatása, mely jelentősen növelheti a cég bevételeit.

Egy SEO optimalizálás során a szakemberek több szempont alapján vizsgálják végig az adott webes felületet, melyek általában a következők lehetnek:

 • Megismerik a cég webes üzletpolitikáját, például milyen állapotban van a cég most technikailag és marketing szempontok alapján, ettől a ponttól hova szeretne eljutni, és ehhez milyen változtatásokat hajlandó tenni.
 • Megnézik és megvizsgálják a cég különböző konkurenseit, hogy az iparágnak megfelelően tudjanak viszonyítani a vizsgálódás során.
 • Áttanulmányozzák a célközönséget, az ügyfélcsoportokat, illetve az eddig használt marketing technikákat.
 • Technikai SEO optimalizálás javaslatot készítenek, melynek során a SEO-hoz köthető kódolásban előforduló esetleges hibákat kutatják fel. Különféle eszközökkel megnézik például az oldalon előforduló lassulási problémákat, átirányításokkal kapcsolatos megoldásokat, URL struktúrát, stb.
 • Kulcsszókutatást végeznek az előzőleg megszerzett adatok alapján.
 • Leellenőrzik az oldalak fontossági sorrendjét, illetve összevetik ezt a mért adatokkal például a Google Analytics és Search Console szolgáltatások segítségével.
 • Végigvizsgálják az oldal funkcióit mint egy ügyfél, megnézik hol lehet esetleg javítani vagy változtatni valamit, hogy jobb felhasználói élményt nyújtson a webes szolgáltatás.
 • Megvizsgálják az indexelést illetve a linkek erősségét.
 • Ellenőrzik a tartalom eredetiségét, egyediségét, javaslatokat tesznek az esetleges hibák megoldására.

Ebből is látszik, hogy egy SEO optimalizálás egy igen bonyolult és sok éves tapasztalatot igénylő feladat, hiszen a keresők folyamatosan változnak, emiatt a SEO ügynökségeknek mindig naprakészenknek kell lenniük a legújabb technikák alkalmazásában.
 • 5+1 SEO trend, ami dominálni fog 2022-ben
  Vírus Média Keresőmarketing Ügynökség
  2021.10.22.

  5+1 SEO trend, ami dominálni fog 2022-ben

  Tisztában vagyunk vele, hogy akárcsak az időjárás jelentésben, a keresőoptimalizálásban sem lehet kőbe vésett előrejelzéseket lobogtatni. A 2021-es évben szinte végig domináltak azok az indexelési problémák, amelyeket mai napig nem sikerült a Google-nak fixálni, ami szinte naponta téma akár a hazai, akár a nemzetközi SEO fórumokon.