Mitől lesz sikeres egy Facebook reklám?

Napjainkban akkora lett a konkurencia az interneten, hogy a régebbi kampányok most már csak elnyelik a pénzt, s profitot aligha látni belőlük. Milyenek a legsikeresebb Facebook reklám technikák 2017-ben?

Egyszerű pszichológia

Ügyfélkörtől függően a képes és a videós reklámok is okos kivitelezéssel igen jövedelmező marketing eszközök lehetnek.

Köszönhetően például az emberben lejátszódó pareidolia jelenségnek, az agy tudatalatt emberi/állati arcokat keres környezetükben, jelen esetben képeken, videókon. Ezért hasznos lehet Facebook reklámjainkat emberi/állati arcokkal kiegészíteni, melyek valamilyen érzést mutatnak ki - összefüggésben a hirdetés céljával.

Készítsünk többféle kampányt, különféle dizájnnal és érzelmekre ható színsémákkal, majd teszteljük és mérlegeljünk.

Használjunk Facebook reklámjaink szövegében rációra és érzelmekre ható állításokat, melyek egyaránt arra ösztönzik a felhasználót, hogy a mi hirdetésünkre kattintson. Érje meg neki, és kapjon megoldást a problémájára.

Félelem és vásárlás

A legnagyobb visszatartó érzés a vásárlás esetén a félelem, mert nem tudja eldönteni a felhasználó, hogy megbízzon-e a hirdetésben lévő reklámban vagy sem. Ezért jó döntés lehet ingyenes termékeket hirdetni Facebook reklámjainkban. Így nincs rizikó.

Megbízhatóság növelése

Persze ingyenes opció is van: információátadás. Tanítsunk, vállaljunk társadalmi szerepet cégünk ügyihez hasonló témában, növeljük megbízhatóságunkat, építsünk céges imidzset naprakész közösségi média oldalainkon.

Használjunk meglévő vásárlóink véleményét, kinek milyen problémáját hogyan oldotta meg, mert ezzel könnyebben tudnak azonosulni ügyfeleink.

Facebook reklám készítés előtt mindig képzeljük el azt a személyt, akinek el szeretnénk adni a szolgáltatásunkat. Milyen problémájára talál nálunk megoldást? Mi a foglalkozása, hány éves, hol él, stb. Minél közelebb tudunk jutni vásárlói körünkhöz, annál könnyebben tudjuk meghatározni hirdetéseink szövegét, annak stílusát, kinézetét.
  • Keresőmarketing és linképítés 2021-ben
    Vírus Média Keresőmarketing Ügynökség
    2021.03.12.

    Keresőmarketing és linképítés 2021-ben

    A legnagyobb keresőóriás, a Google már a kezdetek kezdetén a webhelytulajdonosok tudtára adta azt, hogy a keresőmarketingben a linképítés esszenciális ahhoz, hogy egy weboldal kiválóan tudjon szerepelni a keresők találati oldalain egy-egy kulcsszóra vagy kifejezésre.