Tanácsok linképítés előtt

Természetesen a törvény nem tiltja a linkvásárlást, ellenben a linképítésre és összességében a SEO módszerekre vannak olyan íratlan szabályok, amiket érdemes betartani. A fekete kalapos és fehér kalapos SEO mindig is élesen elkülönült egymástól, és a Google jelenlegi irányelvei fényében még inkább azt kell mondanunk, hogy egy sok pénzt és energiát igényelő weboldal felépítését örökre kidobhatjuk az ablakon, ha a fekete kalapos módszer mellett döntünk. Természetesen nem azonnali a büntetés, hónapok, akár évek is eltelhetnek, mire egy algoritmus frissítésnél kiderül, hogy nem a megfelelő módszerekkel éltünk.

A linkvásárlásnál, a linképítésnél elsősorban a természetességre kell törekedni, a Google szemében a linkgyarapodás ne legyen feltűnő. Ilyenkor mondjuk azt, hogy a kevesebb, néha több alapon érdemes kezelni a linképítést. Ellenőrzés nélkül, amennyiben lehetőség van rá, ne kerüljenek ki más oldalra weboldalunk linkjei, ha nem tudjuk a linkelő oldal előéletét, ez pedig károsan befolyásolhatja a mi weboldalunkat.

Amit érdemes megvizsgálni:
  • milyen bejövő linkjei vannak az adott weboldalnak, hány domainről, aldomainről vagy root domainről?
  • havonta hány linkkel gyarapszik?
  • milyen értékei vannak a linkelő domainnek? (itt különféle értékeket figyelhetünk: TrustRank, Domain Authority, Page Authority stb.)
  • milyen témájúak a linkelő weboldalak?

Ezen túlmenően is lehetnek egyéb változók, amelyek meghatározzák, hogy egy link hasznos, értékes lesz-e a weboldalunk számára, vagy inkább káros, például, milyen nyelvű az oldal, milyen nyelvűek a bejövő linkjei, nem mindegy emellett, hogy 1000 aloldalról kapja a linkeket vagy 1000 domainről.

Összességében bátran lehet linképítéssel élni, de csakis megbízható forrásból szabad vásárolni!
  • Az új GA4: A Google Analytics forradalmi frissítése
    Vírus Média Keresőmarketing Ügynökség
    2023.02.16.

    Az új GA4: A Google Analytics forradalmi frissítése

    Július 1-től megszűnik a bő tíz éve ismert Universal Analytics. A frissítés nem választható. Vajon több pluszt kapunk a keresőóriástól, vagy egy szükséges nyűg lesz az online marketingesek nyakán a frissítés? Nézzük meg hova jutott a webanalitika közel 20 év alatt!

  • A jövő az ajtóban várakozik: az MI és a marketing
    Vírus Média Keresőmarketing Ügynökség
    2023.02.14.

    A jövő az ajtóban várakozik: az MI és a marketing

    A mesterséges intelligencia története az 1950-es évekre nyúlik vissza, amikor Alan Turing megalkotta az "intelligencia" fogalmának matematikai definícióját. Ezt követően a számítógépes tudományban dolgozók és kutatók elkezdték kifejleszteni az első mesterséges intelligencia programokat.