Te magad légy a változás – és hódítsd meg a Google-t

Kevés nagyobb közhely van annál, hogy az internet folyamatosan változó világában csakis az lehet sikeres, aki maga is képes gyorsan adaptálódni. De legyen bár közhely, mégis ez az egyik legfontosabb szempont, amelyet a keresőmarketing során figyelembe kell vennünk.

Mozgásban lenni

A keresőmarketing sarokkövét ma két fogalom jelenti: a minőségi tartalom és a minőségi hivatkozás. Utóbbi jelentése nyilvánvaló . Minél több olyan hivatkozást kell létrehoznunk a weben, méghozzá a Google által is minőségiként kezelt, minimum 3-as Page Rank értékkel rendelkező oldalakon, amelyek megfelelő értéket adnak a hivatkozásnak – ettől lesz a linképítés prémium. No és persze a hivatkozásokhoz mellékelt egyedi és releváns tartalmaktól.

Nem csak a hivatkozásokhoz kell azonban tartalmat gyártanunk. Ha weboldalunkat a Google találati listájának élén akarjuk látni, nem maradhatunk változatlanok, rendszeresen új, egyedi tartalmakat kell publikálnunk, méghozzá új aloldalakon. Hogy ez mire jó? A keresőoptimalizálást tekintve arra, hogy a keresőalgoritmusok látni fogják, egy működő, folyamatosan frissülő weboldalról van szó, amelyen minőségi tartalmak találhatóak, tehát értékesebb, mint azok az oldalak, amelyek évek óta porosan, változatlanul állnak.

Nekilátni és látszani

Nem kell persze túlzásokba esni. Ha hetente létrehozunk 8-10 aloldalt, mondjuk ezerkarakternyi egyedi tartalommal, amely lehet bármilyen marketingszöveg vagy éppen releváns cikk, s ezeket megfelelően reklámozzuk, máris kilőhetünk a találati lista élére. Merthogy az új aloldalak reklámozása sem elhanyagolandó – a linképítésre minden adandó alkalmat meg kell ragadnunk, s ha az új tartalmat minőségi linkkel támogatjuk meg, annál kevés jobb húzás van.

Mindezt érdemes profi, keresőmarketingben jártas, megfelelő háttérrel rendelkező profikkal elvégeztetni. Talán költségesebb lehet ez a megoldás, de biztosabb eredményekkel is jár, mint ha magunk próbálkoznánk, s befektetésünk igen hamar megtérülhet, ha oldalunkra látogatókként megérkeznek a potenciális ügyfelek.
 • Néhány olyan Google Ads változás, amely hozzáértést igényel
  Vírus Média Keresőmarketing Ügynökség
  2021.11.03.

  Néhány olyan Google Ads változás, amely hozzáértést igényel

  Olyan tempóban változnak a PPC felületek, leginkább a Google Ads, hogy szinte már képtelenség nyomon követni, adaptálni, és az szerint elkészíteni a hirdetéseinket, ha nincs mellettünk megfelelő szakember.

 • 2022 kiemelt keresőmarketing trendjei
  Vírus Média Keresőmarketing Ügynökség
  2021.10.26.

  2022 kiemelt keresőmarketing trendjei

  Ahogyan a keresőoptimalizálásban, úgy a keresőmarketing területén is megjelentek azok a trendek, amelyeket 2022-ben sem szabad figyelmen kívül hagyni. Ezek egymásra épülő folyamatok, míg a keresőoptimalizálás és a linképítés az organikus helyezésekért felelős, addig a keresőmarketing egy összetett folyamatot jelöl.