Te magad légy a változás – és hódítsd meg a Google-t

Kevés nagyobb közhely van annál, hogy az internet folyamatosan változó világában csakis az lehet sikeres, aki maga is képes gyorsan adaptálódni. De legyen bár közhely, mégis ez az egyik legfontosabb szempont, amelyet a keresőmarketing során figyelembe kell vennünk.

Mozgásban lenni

A keresőmarketing sarokkövét ma két fogalom jelenti: a minőségi tartalom és a minőségi hivatkozás. Utóbbi jelentése nyilvánvaló . Minél több olyan hivatkozást kell létrehoznunk a weben, méghozzá a Google által is minőségiként kezelt, minimum 3-as Page Rank értékkel rendelkező oldalakon, amelyek megfelelő értéket adnak a hivatkozásnak – ettől lesz a linképítés prémium. No és persze a hivatkozásokhoz mellékelt egyedi és releváns tartalmaktól.

Nem csak a hivatkozásokhoz kell azonban tartalmat gyártanunk. Ha weboldalunkat a Google találati listájának élén akarjuk látni, nem maradhatunk változatlanok, rendszeresen új, egyedi tartalmakat kell publikálnunk, méghozzá új aloldalakon. Hogy ez mire jó? A keresőoptimalizálást tekintve arra, hogy a keresőalgoritmusok látni fogják, egy működő, folyamatosan frissülő weboldalról van szó, amelyen minőségi tartalmak találhatóak, tehát értékesebb, mint azok az oldalak, amelyek évek óta porosan, változatlanul állnak.

Nekilátni és látszani

Nem kell persze túlzásokba esni. Ha hetente létrehozunk 8-10 aloldalt, mondjuk ezerkarakternyi egyedi tartalommal, amely lehet bármilyen marketingszöveg vagy éppen releváns cikk, s ezeket megfelelően reklámozzuk, máris kilőhetünk a találati lista élére. Merthogy az új aloldalak reklámozása sem elhanyagolandó – a linképítésre minden adandó alkalmat meg kell ragadnunk, s ha az új tartalmat minőségi linkkel támogatjuk meg, annál kevés jobb húzás van.

Mindezt érdemes profi, keresőmarketingben jártas, megfelelő háttérrel rendelkező profikkal elvégeztetni. Talán költségesebb lehet ez a megoldás, de biztosabb eredményekkel is jár, mint ha magunk próbálkoznánk, s befektetésünk igen hamar megtérülhet, ha oldalunkra látogatókként megérkeznek a potenciális ügyfelek.
 • A Keresőmarketing Jövője 2025-ben
  Vírus Média Keresőmarketing Ügynökség
  2024.05.24.

  A Keresőmarketing Jövője 2025-ben

  A keresőmarketing (Search Engine Marketing, SEM) folyamatos fejlődésének köszönhetően 2025-re jelentős változások és új trendek várhatók. Az új technológiák, a változó felhasználói szokások és a szigorodó adatvédelmi szabályozások mind-mind befolyásolják a keresőmarketing stratégiákat.

 • Az új GA4: A Google Analytics forradalmi frissítése
  Vírus Média Keresőmarketing Ügynökség
  2023.02.16.

  Az új GA4: A Google Analytics forradalmi frissítése

  Július 1-től megszűnik a bő tíz éve ismert Universal Analytics. A frissítés nem választható. Vajon több pluszt kapunk a keresőóriástól, vagy egy szükséges nyűg lesz az online marketingesek nyakán a frissítés? Nézzük meg hova jutott a webanalitika közel 20 év alatt!