Új teljesítmény adat a Google AdWords online felületén

A Google AdWords online felületén most már nem csak arra vonatkozóan kapunk adatokat, hogy mennyi kattintás jött, milyen áron, milyen átkattintási aránnyal, konverzióval stb, a hirdetésekre, hanem azt is megnézhetjük, hogy a kereső mely pontján helyezkedett el az adott hirdetés.

A tapasztalatok alapján eddig is tudtuk, hogy azok a hirdetési szövegek, melyek a Google kereső TOP 3 találatában jelentek meg, sokkal több kattintást kaptak, mint azok, amik jobb oldalt. Az új funkció előnye, hogy pontosan megmutatja azt, hogy az oldal tetején, illetve jobb oldalt hogyan teljesítettek a hirdetések.

Az eszköz a Google AdWords online felületén a következő módon érhető el:
  • Elsőnek is válaszd ki AdWords fiókod kampány, hirdetéscsoportok, hirdetések vagy kulcsszavak lapfülét
  • Ezt követően kattints a táblázat fölött szereplő lebontás fülre, és válaszd ki az oldal tetején/oldal szélén funkcióját
Ezt követően a táblázatban az adott kampányt, hirdetéscsoportot, hirdetést, vagy kulcsszót annak megfelelően fogjuk látni, hogy az oldal tetején, vagy jobb oldalt jelent meg a legtöbbször.

Ha vissza szeretnénk állítani az alapértelmezett nézetet, akkor a lebontás fülön válasszuk a semelyik funkciót.
  • Az új GA4: A Google Analytics forradalmi frissítése
    Vírus Média Keresőmarketing Ügynökség
    2023.02.16.

    Az új GA4: A Google Analytics forradalmi frissítése

    Július 1-től megszűnik a bő tíz éve ismert Universal Analytics. A frissítés nem választható. Vajon több pluszt kapunk a keresőóriástól, vagy egy szükséges nyűg lesz az online marketingesek nyakán a frissítés? Nézzük meg hova jutott a webanalitika közel 20 év alatt!

  • A jövő az ajtóban várakozik: az MI és a marketing
    Vírus Média Keresőmarketing Ügynökség
    2023.02.14.

    A jövő az ajtóban várakozik: az MI és a marketing

    A mesterséges intelligencia története az 1950-es évekre nyúlik vissza, amikor Alan Turing megalkotta az "intelligencia" fogalmának matematikai definícióját. Ezt követően a számítógépes tudományban dolgozók és kutatók elkezdték kifejleszteni az első mesterséges intelligencia programokat.