Weboldal elemzés - igen-igen, a régi weboldalak esetében érthető, de egy újnál is szükséges vajon?

Egy weboldal elemzés során a keresőoptimalizáló szakemberek végig vizsgálják a legtöbb technikai, dizájn és tartalmi elemet, hogy megfelelnek-e vajon a keresők által 2018-ra meghatározott legfontosabb feltételeknek.

Egy régi weboldal esetében ez szinte kötelező, hiszen azok a webes felületek, melyeket 5-10 éve kódoltak le, bizony nem mindig fejlesztették tovább a programozók, így jó eséllyel lehet a kódolás elavultsága miatt olyan problémákkal találkozni, melyek csorbíthatják a keresők találati oldalain való jó szereplést.

Így lejjebb kerülhet a weboldal például a Google találati oldalain, mely bárhogyan is nézzük egy igen kellemetlen helyzet, hiszen így kevesebben fogják látni az oldalt - hacsak nem lapoznak el az első oldalról.

Emiatt a weboldal elemzés egy nagyon fontos szolgáltatás, hiszen ez olyan az informatika szakmában, mint egy vizsgáztatás az autóknál: bizonyos időközönként a szerelők megnézik az autót, hogy minden rendben van-e vele, lehet-e optimálisan tovább használni a járművet a forgalomban.

Gyakorlatilag ugyanez történik egy weboldal elemzés során, hiszen itt is azt vizsgálják meg a szakemberek, hogy naprakész-e az adott webes felület, vagy kellene néhány frissítés, új dizájn, több és bonyolult funkció, stb.

Az új weboldalak esetében is nagyon fontos a weboldal elemzés, hiszen bármennyire is azzal áltatja a legtöbb informatikai vállalat az ügyfeleit, hogy náluk minden naprakész, ez nem mindig fedi le a valóságot.

Ez azért lehet, mert a legtöbb programozó nem feltétlenül foglalkozik SEO-val, így a kódja lehet hogy technikai szempontból megfelelő lesz, viszont keresőoptimalizálási szempontból hiányosságokat fognak észrevenni a SEO szakemberek, melyek nagyban befolyásolják az oldal organikus találati eredményeit a keresők oldalain.

Ezért akkor is érdemes hozzánk, a Vírus Média Keresőmarketing Ügynökséghez fordulnia weboldal elemzésért, ha vadonatúj webes felülete van, hogy biztos legyen arról, hogy a site tényleg naprakész állapotban van, hogy a lehető legjobb eséllyel induljon neki az online tengeren lévő hatalmas versenynek.
 • Néhány olyan Google Ads változás, amely hozzáértést igényel
  Vírus Média Keresőmarketing Ügynökség
  2021.11.03.

  Néhány olyan Google Ads változás, amely hozzáértést igényel

  Olyan tempóban változnak a PPC felületek, leginkább a Google Ads, hogy szinte már képtelenség nyomon követni, adaptálni, és az szerint elkészíteni a hirdetéseinket, ha nincs mellettünk megfelelő szakember.

 • 2022 kiemelt keresőmarketing trendjei
  Vírus Média Keresőmarketing Ügynökség
  2021.10.26.

  2022 kiemelt keresőmarketing trendjei

  Ahogyan a keresőoptimalizálásban, úgy a keresőmarketing területén is megjelentek azok a trendek, amelyeket 2022-ben sem szabad figyelmen kívül hagyni. Ezek egymásra épülő folyamatok, míg a keresőoptimalizálás és a linképítés az organikus helyezésekért felelős, addig a keresőmarketing egy összetett folyamatot jelöl.