YouTube hirdetés - használja ki a legnagyobb videómegsztó portál adta lehetőségeket!

A Google után még mindig a YouTube a leglátogatottabb oldal 2017-ben, így szinte őrültség lenne kihagyni egy ilyen sokak által nézett weboldalt, melyen most már igen kedvező feltételekkel lehet rengeteg új felhasználót, ügyfelet vagy vásárlót szerezni.

Sajnos az emberek egyre kevesebbet olvasnak, emiatt a legtöbben a problémáik megoldására már nem a sokak számára nehezen érthető szakszövegekben keresik a választ, hanem szakavatott, vagy amatőr YouTube-osok videóiból próbálják kinyerni a számukra releváns információkat.

A legtöbb lifestyle vlogger nem is ért professzionálisan az adott témához, mégis több százezren követik tanácsaikat, melyeket bevallásuk szerint ők is más YouTube csatornákról szednek össze. Így a köréjük épült rajongói tábort igen könnyű megcélozni, emiatt a reklám csak azoknak fog megjelenni, akik hasonló érdeklődési körrel rendelkeznek.

Így amikor kiteszünk egy YouTube hirdetést, rengeteg felhasználót lehet elérni, mivel a celebek köré összegyűlt rajongók hűségesen nézik a különféle témájú videókat, melyekhez igen könnyen be lehet állítani a megfelelő kulcsszavakhoz, demográfiai adatokhoz, vagy az érdeklődési körhöz passzoló reklámokat.

Alapos piackutatással, nagy kreativitással, illetve egy kis csalafinta furfanggal egy YouTube hirdetést igen könnyű létrehozni, viszont a legtöbb vállalatnak ennél többre nincs ideje, pedig ilyenkor jön a nagy háttérmunka. Nem elég kitenni egy reklámot, majd hátradőlni és várni, hiszen minden az apró részletekben rejlik.

Emiatt amikor készen van egy YouTube hirdetés, azt bizony folyamatosan követni kell, s a mért adatokkal összevetni az előzőleg megtervezett eredményt. Ilyenkor kezdődik el az igazi munka, hiszen egy másik háttérrel, egy jobb megvilágítással, más stílusú szöveggel vagy terméktípussal, esetleg más emberek szerepeltetésével a videóban igen különféle eredményeket lehet elérni.

Az igazán profi YouTube hirdetés nem csak egy hirdetésből áll, hanem több hasonló, de mégis kicsit más tartalommal vagy megjelenéssel kialakított videókból, melyeket igény szerint kell folyamatosan váltogatni, hogy az elvárt eredményeket hozzák.
  • Keresőmarketing és linképítés 2021-ben
    Vírus Média Keresőmarketing Ügynökség
    2021.03.12.

    Keresőmarketing és linképítés 2021-ben

    A legnagyobb keresőóriás, a Google már a kezdetek kezdetén a webhelytulajdonosok tudtára adta azt, hogy a keresőmarketingben a linképítés esszenciális ahhoz, hogy egy weboldal kiválóan tudjon szerepelni a keresők találati oldalain egy-egy kulcsszóra vagy kifejezésre.