2014 már a tartalommarketing éve

 Bár a trend már régóta megfigyelhető, a szakemberek most, javában benne járva a 2014-es évben már egyértelműen azt hangsúlyozzák, hogy a hagyományos linképítés a múlté, s helyette a tartalommarketing veszi át az uralmat.


A korábbi linképítési stratégiák, melyek lényege, alapja a minél több backlink létrehozása volt, halottak. Bár egyes esetekben adhatnak pillanatnyi előnyöket, a legújabb algoritmusok és keresőrendszerek már általában inkább büntetik ezeket a módszereket, minthogy jobb helyezésekkel jutalmaznák azt.
 

A linkfarmok kora leáldozott, amit mi sem jelez jobban, hogy miközben a Pingvin algoritmus egyre-másra szórja ki a büntetéseket a nem megfelelőnek ítélt, black hat-gyanús backlinkekért, a Google helyi részlegei kifejezetten vadásznak a linképítő hálózatokra. Ma már nem elég minél több helyen megjelentetni egy linket – természetes linképítést kell gyakorolni, amely merőben eltér a korábban bevett módszerektől.
 

2014-re a keresőmarketingben minden SEO-szakember szerint a tartalommarketing lett a legfontosabb tényező. A leghatékonyabb, legértékesebb linképítési stratégiát akkor követjük, ha oldalainkon prémium tartalmakat osztunk meg, és ezzel természetes módon generáljuk a megosztásokat. Míg az egyszerű linkfarmokat a Google bünteti, a mai linkkatalógusok, melyek kategorizálva, releváns szöveggel együtt jelenítik meg a linket, még hasznosak lehetnek. De a legjobb az, ha oldalainkra természetes módon hivatkoznak, ráadásul szintén releváns tartalmakat megosztó, a Google által megbízhatónak ítélt webhelyek. Így növelhetjük ma a PageRank értéket – a Google rászorított, hogy valóban értékes tartalmakat hozzunk létre, és ne csak a keresőrobotok, hanem a felhasználók számára is.
 

A Google egyre gyakrabban léptet életbe olyan változtatásokat, amelyek a már most is rendkívül bonyolult ranking rendszert befolyásolják, így ha stabil pontot akarunk találni a keresőmarketing igencsak képlékeny területén, egyet tehetünk csak: kiváló minőségű, a felhasználók számára is érdekes, egyedi és releváns tartalmakat kell létrehoznunk, amelyek segítenek természetes módon növelni weboldalunk forgalmát, és jó esetben a konverziót is.

 

  • Keresőmarketing és linképítés 2021-ben
    Vírus Média Keresőmarketing Ügynökség
    2021.03.12.

    Keresőmarketing és linképítés 2021-ben

    A legnagyobb keresőóriás, a Google már a kezdetek kezdetén a webhelytulajdonosok tudtára adta azt, hogy a keresőmarketingben a linképítés esszenciális ahhoz, hogy egy weboldal kiválóan tudjon szerepelni a keresők találati oldalain egy-egy kulcsszóra vagy kifejezésre.