4 ok, amiért a Facebook like vásárlás tönkreteheti a vállalat imidzsét és profilját

A Facebook like vásárlás ideig-óráig jónak tűnhet, de hosszútávon tönkreteszi nemcsak a Facebook profilt, de a cég egyéb megjelenései is figyelmen kívül maradnak, így még az igazi rajongókhoz sem fognak elérni az aktuális promóciók posztjai. Miért?

Tönkreteszi az EdgeRank-et

Az EdgeRank egy olyan rangsorolási módszer, mely több szempontot figyelembe véve próbálja bekategorizálni az oldalt, így egy olyan értéket számít ki, mely után eldönti a Facebook rendszere, hogy például mikor és kinek jelenhet meg a vállalat posztja a Hírfolyamban.

Ilyen szempontok lehetnek például a like-ok, követők száma, kommentek vagy a megosztások száma, illetve fontos tényező az idő is, hogy mennyi időt és milyen aktivitással töltenek el a rajongók egy vállalat profilján és posztjain.

Ha egy cég Facebook like vásárlásra szánja magát az EdgeRank annyira rossz lesz, hogy az igazi követőknek sem fognak megjelenni a posztok, hiszen annyira kevés a valódi kapcsolat a rajongók és a cég között.

A rajongók nem mások, mint hamis profillal rendelkező botok

Amelyik oldal azzal hitegeti az ügyfeleit, hogy igazi emberek fogják like-olni az oldalt, nem pedig botok, az nem mást jelent, mint a fejlődő országokban élő embereket, akik úgynevezett klikk farmokon dolgoznak, mely egy dollárt fizet minden ezer Facebook oldal like után.

A legtöbb esetben viszont ezt programok végzik (botok), így a hamis fiók létrehozásától a like-ok és automatikusan generált kommentekig, semminek sem lesz valós értéke.

Fölösleges idő és pénz pocsékolás

A Facebook like vásárlásból sosem lesz valódi profit növekedés, hiszen egyik generált rajongó sem fog vásárolni a cég termékei közül. Mivel nem lehet később tőlük megszabadulni, így egy idő után már csak a fizetett hirdetésekkel fogja tudni elérni a cég a valódi és potenciális rajongóit.

Tönkreteszi a cég megbízhatóságát

Az emberek előbb-utóbb észreveszik, hogy egy profilnak 30.000 követője van, de csak 3 ember like-olta a legutóbbi posztot. Így a cég elveszíti a presztízsét nemcsak a meglévő, de a leendő rajongói előtt is, hiszen ha vásárolni kell a like-okat, akkor valami nagy gond lehet a cég szolgáltatásaival, mert szó szerint élő ember rá se hederít.
  • 5+1 SEO trend, ami dominálni fog 2022-ben
    Vírus Média Keresőmarketing Ügynökség
    2021.10.22.

    5+1 SEO trend, ami dominálni fog 2022-ben

    Tisztában vagyunk vele, hogy akárcsak az időjárás jelentésben, a keresőoptimalizálásban sem lehet kőbe vésett előrejelzéseket lobogtatni. A 2021-es évben szinte végig domináltak azok az indexelési problémák, amelyeket mai napig nem sikerült a Google-nak fixálni, ami szinte naponta téma akár a hazai, akár a nemzetközi SEO fórumokon.