Google Shopping - Kedvez a felhasználóknak és a webáruház tulajdonosoknak is

Mivel Magyarországon még csak 2019 június óta érhető el a Google Shopping (régebbi nevek: Froogle, Google Products, majd Google Products Search) termék-hirdetési szolgáltatás, így az itthoni cégek kénytelenek voltak használni a hazai fejlesztésű termékösszesítő vagy termék-összehasonlító oldalakat. Ezekre az oldalakra általában partneri megállapodás keretein belül kerülhetnek fel a cégek, viszont a Google Shopping bármelyik cég vagy szabadúszó számára elérhető, ha kifizeti a hirdetési díjakat.

Mit lát a felhasználó a Google Shopping használata során?

Mivel a Google számára a felhasználók a legfontosabbak, így nemcsak a SERP-eken próbálja mindig kiadni a legrelevánsabb találatokat, hanem a Google Shopping szolgáltatásban is csak a releváns, megbízható és leinformálható cégek termékeit tünteti fel.

Annyira figyel erre a keresőóriás, hogy például homályos képpel rendelkező terméket ki sem tesz a Google Shopping találatai közé. Igaza van, hiszen ha homályos a kép, mégis ki akarna rákattintani? Senki.

A Google Shopping találati oldalon a felhasználó gyakorlatilag egy szépen kialakított, szűrési feltételekkel ellátott, könnyen átlátható és kezelhető nemzetközi webáruházat talál, mely csak olyan típusú termékeket mutat, amelyre a felhasználó rákeresett.

Ez egy olyan kényelmi szolgáltatás, mely használata során a felhasználónak lehetősége van több cég ugyanolyan típusú termékét végignézni anélkül, hogy ugrálnia kellene a webáruházak között.

Miért éri meg a Google Shopping a webáruház tulajdonosoknak?

Azok a cégek, amelyek olyan típusú termékek árusításával foglalkoznak, amelyekre külföldön is van piac, a Google Shopping termék-hirdetési rendszerét kihasználva könnyedén be tudnak lépni a nemzetközi piacra.

Fontos kiemelni, hogy ez csak akkor valósulhat meg, amennyiben versenyképesen tudják tartani a termékek árát, valamint nemzetközi színvonalon tudják biztosítani a webáruházból rendelt termékek minőségét, garanciáját és gyors kiszállítását, valamint magas szintű ügyfélszolgálati kapcsolattartási rendszerük van.

Kerüljenek be az Ön webáruházának termékei is a Google Shopping találatai közé!

Mind a kampányok kialakítása, mind a termékek felvitele megfelelő tapasztalatot és szakmai tudást igényel, hiszen nem mindegy, hogy milyen cím, melyik kép vagy milyen szövegrészlet kerül fel a hirdetési rendszerbe.

Kérje a Vírus Média Keresőmarketing Ügynökség segítségét, hogy Ön legyen az első a versenytársai közül, aki kihasználja ezt a fantasztikus termékgyűjtő oldalt.
 • Hogyan változott a keresőmarketing az elmúlt 10 évben?
  Vírus Média Keresőmarketing Ügynökség
  2020.02.16.

  Hogyan változott a keresőmarketing az elmúlt 10 évben?

  Nem mindig voltak olyan komoly analitikai eszközei a keresőmarketingeseknek, mint amiket napjainkban használunk. A Google Analytics, a Search Console vagy az Ahrefs még vagy meg sem alakult, vagy igen kezdetleges formában működött.

 • Az online marketing ügynökség segít a konkurencia kutatásban is
  Vírus Média Keresőmarketing Ügynökség
  2020.02.16.

  Az online marketing ügynökség segít a konkurencia kutatásban is

  Amikor online marketing ügynökségünk elvállal egy ügyfelet, szeretünk alapos munkát végezni, ami azt jelenti, hogy reklámok helyett az első néhány hétben inkább azzal foglalkozunk, hogy milyen piaci helyzetben van az adott vállalkozás.