Keresőoptimalizálás - a dolog ott kezdődik, hogy https-re váltunk

Lassan 2019-es írunk, s még mindig rengeteg olyan ügyfél érkezik hozzánk, akik webes felülete még mindig http-t használ, pedig olyan oldalakról beszélünk, ahol fontos személyes adatokat kell megadniuk a felhasználóknak, hogy például végig vigyenek egy vásárlási folyamatot. De mi köze van a https-nek a keresőoptimalizáláshoz?

Ha erre a kérdésre nem tud válaszolni egy SEO specialista, akkor az nem szakember, hanem egyszerű kókler, aki visszaél azzal, hogy a többség nem ért az informatikához. Azok a webes felületek, melyek URL-jében nem szerepel a https, csak a http, s szenzitív adatokat kell küldeniük a szerver számára, az automatikusan a “nem biztonságos” kategóriába fog kerülni a keresők szemében.

A https-re való váltást már évek óta tanácsolja minden cégnek a Google, hiszen ez sokkal nagyobb biztonságot jelent a felhasználók adataira vonatkozóan, mint egy egyszerű http oldal.

A keresőoptimalizálás során szinte ez kell, hogy az első legyen, amit egy szakember kiszúr. Viszont rengeteg cég dönt úgy - főként a megfelelő informatikai ismeretek hiánya miatt -, hogy nem vált át https-re, melyet azzal magyaráznak, hogy rizikós.

Miért lehet ez? Azért, mert így átirányításra lesz szükség, s egy bizonyos ponton ez egy ideig negatívan befolyásolhatja az organikus keresési eredményeket. Viszont amennyiben ezt profi programozók hajtják végre, akkor ez egy rutinművelet, mely során nem keletkeznek “kifelejtett” linkek.

A probléma itthon viszont főként az szokott lenni, hogy az adott cég informatikai alvállalkozója nem veszi elég komolyan a feladatot, s emiatt kiesik pár száz link a látótérből, s nincs aki foglalkozzon ezek átirányításával.

Sajnos nem mindenhol van webmester, aki pontosan ezekkel a típusú feladatokkal foglalkozik, hanem a “majd megoldja a Sanyi” típusú hozzáállást figyelhetjük inkább meg. Ne bízza a véletlenre ezt a feladatot, inkább forduljon hozzánk, a Vírus Média Keresőmarketing Ügynökséghez, hogy a keresőoptimalizálás során a http-ről https-re való váltás professzionálisan történjen.
 • Hogyan változott a keresőmarketing az elmúlt 10 évben?
  Vírus Média Keresőmarketing Ügynökség
  2020.02.16.

  Hogyan változott a keresőmarketing az elmúlt 10 évben?

  Nem mindig voltak olyan komoly analitikai eszközei a keresőmarketingeseknek, mint amiket napjainkban használunk. A Google Analytics, a Search Console vagy az Ahrefs még vagy meg sem alakult, vagy igen kezdetleges formában működött.

 • Az online marketing ügynökség segít a konkurencia kutatásban is
  Vírus Média Keresőmarketing Ügynökség
  2020.02.16.

  Az online marketing ügynökség segít a konkurencia kutatásban is

  Amikor online marketing ügynökségünk elvállal egy ügyfelet, szeretünk alapos munkát végezni, ami azt jelenti, hogy reklámok helyett az első néhány hétben inkább azzal foglalkozunk, hogy milyen piaci helyzetben van az adott vállalkozás.