Miért a videós Facebook hirdetések a legsikeresebbek?

Rohanó világot élünk, ahol gyakran még arra sincs időnk, hogy kimenjünk egy kávéra két tárgyalás között. Megváltoztak a mindennapjaink, mert gyakori, hogy mindent egy napba szeretnénk belepréselni. Ez előbb-utóbb rámegy az életünkre, viszont ha meg akarjuk tartani azt, amink van, akkor keményen meg kell érte dolgoznunk, s az a legtöbb esetben időigényes.

Így van ezzel szinte mindenki, így nem csoda, ha nem sikeresek már annyira a szöveges Facebook hirdetések, hiszen ha már olvasunk, akkor valami olyat szeretnénk olvasni, ami tetszik nekünk, érdekes, vagy akár szórakoztató.

Napjainkban már nem érdemes kitenni a tipikusnak tűnő marketing-felkiáltásokkal tarkított szöveges kampányokat, hiszen a mostani generáció már nem szeret olvasni. Helyette YouTube videókon neveli fel saját magát - mert a szülők reggeltől estig dolgoznak -, Podcastokat hallgat, vagy megnéz egy részletesen kidolgozott, lehetőleg képekből álló cikket, amit néhány másodperc alatt átlát és megért.

Nem szeretnek a mai emberek sok időt fecsérelni olyan dolgokra, ami nem viszi előrébb az életüket, kivétel, ha épp a telefonjukat nézegetik, hiszen az nagyon fontos.

A marketing ügynökségeknek emiatt fel kell készülniük az újabb generáció életvitelére, ahol ciki olvasni, inkább elhisznek valamit egy magát önhatalmúlag szakértőnek állító YouTube gurunak, mint egy egyetemi professzornak, aki hitelesen, kutatások eredményeivel tudná bizonyítani az igazát.

A videós Facebook hirdetéseknek emiatt szinte csak néhány másodpercük van arra, hogy felhívják egy cég termékeire vagy szolgáltatásaira a felhasználók figyelmét. Ez viszont kemény dió, hiszen itthon a legtöbb cég nem különít el hatalmas összegeket videós hirdetési kampányokra, mondván, jó lesz nekik a hagyományos is. Persze amikor ezek a fajta kampányok sikertelenek, akkor a SEM céget veszik elő, aki nem csinált mást, mint amit az ügyfél meghatározott.

Emiatt nem győzzük eleget hangsúlyozni, hogy a marketing mindig is volt, van és lesz, emiatt fontos, hogy megértsék az itthoni kis- és középvállalatok azt, hogy a videós hirdetés elkészítése lehet, hogy költségesebb, viszont sokkal nagyobb eséllyel tud bevonzani új vásárlókat, akik jelentősen tudják akár rendszeresen is növelni a cég profitját.

A legtöbb ellenvetés az szokott lenni, hogy az én cégem túl kicsi ahhoz, hogy ilyenekbe bele tudjon bonyolódni, emiatt gyorsan el is vetik a videós Facebook hirdetések lehetőségét.

Pedig rengeteg jó rendező bizonyította már be, hogy elég néhány ember egy helyiségben, s a fondorlatos cselekménynek köszönhetően nézők ezreit tudják órákig a képernyő előtt tartani. Nem kell akrobatikus mutatványokat tudni, hatalmas helyeket, hajókat vagy kamionokat bérelni, hogy egy reklám ütős legyen.

Csak egy kis kreativitás kell, illetve proaktív hozzáállás az ügyfélhez, hogy a lehető legtöbbet megtudjon a marketing cég róla, hogy olyan videós Facebook reklámot tudjon összeállítani, ami nemcsak a valóságnak felel meg - a szolgáltatás vagy termék részéről -, de a cég üzletpolitikáját és társadalmi szerepvállalását is megfelelően tükrözi.

Erre jön még rá a frappáns és optimális kialakítás, hiszen ha az első néhány másodperc nem fogja lekötni a potenciális vásárlót, akkor sikertelen volt a kampány.

Lehet többféle kampányt is csinálni emiatt, amiből egyes hirdetések a szolgáltatásokra és termékekre, mások pedig a cég eddigi sikereire, környezettudatos üzletpolitikájára, jótékonysági rendezvényeire, vagy bármilyen más, aktuális közösségi eseményre invitálják a felhasználókat.
  • Az új GA4: A Google Analytics forradalmi frissítése
    Vírus Média Keresőmarketing Ügynökség
    2023.02.16.

    Az új GA4: A Google Analytics forradalmi frissítése

    Július 1-től megszűnik a bő tíz éve ismert Universal Analytics. A frissítés nem választható. Vajon több pluszt kapunk a keresőóriástól, vagy egy szükséges nyűg lesz az online marketingesek nyakán a frissítés? Nézzük meg hova jutott a webanalitika közel 20 év alatt!

  • A jövő az ajtóban várakozik: az MI és a marketing
    Vírus Média Keresőmarketing Ügynökség
    2023.02.14.

    A jövő az ajtóban várakozik: az MI és a marketing

    A mesterséges intelligencia története az 1950-es évekre nyúlik vissza, amikor Alan Turing megalkotta az "intelligencia" fogalmának matematikai definícióját. Ezt követően a számítógépes tudományban dolgozók és kutatók elkezdték kifejleszteni az első mesterséges intelligencia programokat.