Milyen az értékes linképítés?

A linképítés a keresőoptimalizálás szerves része, és a kettő együtt változott az elmúlt években, és a Google algoritmus változásainak függvényében int óvatosságra. Felmerül azonban a kérdés, hogy létezik-e ma optimális linképítés stratégia? Vagy a folyamatosan változó Google miatt érdemes inkább csak a keresőmarketingre és az on site SEO-ra nagy hangsúlyt fektetni?

A válasz viszont nagyon is egyszerű! A linképítés mai napig működik, de csak abban az esetben, ha betartjuk az íratlan szabályokat, ami meglehetősen összetett ugyan, de nem lehetetlen weboldal tulajdonosként sem maximálisan figyelni.

Vegyük sorra a legfontosabbakat:
  • a linket adó domain legyen értékes – régen ennek viszonyítási alapja volt a PageRank érték, ma már több, a Google-tól független mérőeszköz létezik egy domain értékének a megállapításához.
  • a linket adó oldal témája legyen releváns, minél közelebb áll a linkelendő weboldal témájához, annál értékesebb.
  • a horgonyszöveg legyen célzott – vagyis fontos, hogy a cikk meghatározott kulcsszó köré íródjon és a horgonyszöveg is tartalmazza.
  • egyszerre semmiképp se kerüljön fel túl sok link a linket adó weboldalra.

Természetesen ezek minimális követelmények, de a piacon nagyon sokféle a kínálat, és a sikerhez feltétlen alkalmazkodni kell a Google követelményeihez, ehhez pedig a higgadt, lassú tempójú, minőségi linképítés a kulcs.

Abban viszont biztosak lehetünk, hogy a linkek erejét nem halványította el az algoritmusok folyamatos változása, sokkal inkább a mennyiség és a minőség az, ami mérvadó.
  • Az új GA4: A Google Analytics forradalmi frissítése
    Vírus Média Keresőmarketing Ügynökség
    2023.02.16.

    Az új GA4: A Google Analytics forradalmi frissítése

    Július 1-től megszűnik a bő tíz éve ismert Universal Analytics. A frissítés nem választható. Vajon több pluszt kapunk a keresőóriástól, vagy egy szükséges nyűg lesz az online marketingesek nyakán a frissítés? Nézzük meg hova jutott a webanalitika közel 20 év alatt!

  • A jövő az ajtóban várakozik: az MI és a marketing
    Vírus Média Keresőmarketing Ügynökség
    2023.02.14.

    A jövő az ajtóban várakozik: az MI és a marketing

    A mesterséges intelligencia története az 1950-es évekre nyúlik vissza, amikor Alan Turing megalkotta az "intelligencia" fogalmának matematikai definícióját. Ezt követően a számítógépes tudományban dolgozók és kutatók elkezdték kifejleszteni az első mesterséges intelligencia programokat.