Milyen az értékes linképítés?

A linképítés a keresőoptimalizálás szerves része, és a kettő együtt változott az elmúlt években, és a Google algoritmus változásainak függvényében int óvatosságra. Felmerül azonban a kérdés, hogy létezik-e ma optimális linképítés stratégia? Vagy a folyamatosan változó Google miatt érdemes inkább csak a keresőmarketingre és az on site SEO-ra nagy hangsúlyt fektetni?

A válasz viszont nagyon is egyszerű! A linképítés mai napig működik, de csak abban az esetben, ha betartjuk az íratlan szabályokat, ami meglehetősen összetett ugyan, de nem lehetetlen weboldal tulajdonosként sem maximálisan figyelni.

Vegyük sorra a legfontosabbakat:
 • a linket adó domain legyen értékes – régen ennek viszonyítási alapja volt a PageRank érték, ma már több, a Google-tól független mérőeszköz létezik egy domain értékének a megállapításához.
 • a linket adó oldal témája legyen releváns, minél közelebb áll a linkelendő weboldal témájához, annál értékesebb.
 • a horgonyszöveg legyen célzott – vagyis fontos, hogy a cikk meghatározott kulcsszó köré íródjon és a horgonyszöveg is tartalmazza.
 • egyszerre semmiképp se kerüljön fel túl sok link a linket adó weboldalra.

Természetesen ezek minimális követelmények, de a piacon nagyon sokféle a kínálat, és a sikerhez feltétlen alkalmazkodni kell a Google követelményeihez, ehhez pedig a higgadt, lassú tempójú, minőségi linképítés a kulcs.

Abban viszont biztosak lehetünk, hogy a linkek erejét nem halványította el az algoritmusok folyamatos változása, sokkal inkább a mennyiség és a minőség az, ami mérvadó.
 • A Keresőmarketing Jövője 2025-ben
  Vírus Média Keresőmarketing Ügynökség
  2024.05.24.

  A Keresőmarketing Jövője 2025-ben

  A keresőmarketing (Search Engine Marketing, SEM) folyamatos fejlődésének köszönhetően 2025-re jelentős változások és új trendek várhatók. Az új technológiák, a változó felhasználói szokások és a szigorodó adatvédelmi szabályozások mind-mind befolyásolják a keresőmarketing stratégiákat.

 • Az új GA4: A Google Analytics forradalmi frissítése
  Vírus Média Keresőmarketing Ügynökség
  2023.02.16.

  Az új GA4: A Google Analytics forradalmi frissítése

  Július 1-től megszűnik a bő tíz éve ismert Universal Analytics. A frissítés nem választható. Vajon több pluszt kapunk a keresőóriástól, vagy egy szükséges nyűg lesz az online marketingesek nyakán a frissítés? Nézzük meg hova jutott a webanalitika közel 20 év alatt!