Videós reklámok újragondolva keresőmarketing szempontból

Nem egy felmérés bizonyította már be azt, hogy az emberek idegesítőnek tartják a weboldalakon felugró popup reklámokat, nem beszélve a lapozgatós magazinokról, amiket csak azért csinálnak így meg a készítők, hogy minden új slide alá új reklámot tudjanak betenni.

A legtöbb ember nem a reklámért megy, hanem valamilyen információért, amit ha megszakítanak reklámokkal, joggal mehet át egy másik oldalra, ahol folyamatosan tudja olvasni vagy nézni azt, amit keresett.

Napjainkban a legjobban azok a hirdetések hoznak profitot, amiket igényesen, egy értékes információkkal szolgáló weboldalra építenek be, s nem szakítják meg a felhasználói élményt. Így ezekben az esetekben a tartalom marketing az egyik legjobb megoldás. Viszont hogy lehet elérni azokat a felhasználókat, akik már alig olvasnak, mert folyton YouTube videókat néznek?

Az egyszerű videós reklámokkal, amik két YouTube videó között jelennek meg az a baj, hogy megszakítják a felhasználói élményt. Ennek ebben a rohanó világban csak akkor van értelme, ha a vállalat már elég nagy ahhoz, hogy olyan monumentális reklámot készítsen, melyre évek múlva is emlékszünk majd.

Így a klasszikus értelemben vett videós reklámokat érdemes úgy használni a keresőmarketing folyamán, hogy azok beépüljenek a tartalomba, ebben az esetben abba a videóba, amit néznek a potenciális ügyfelek.

Így például egy kombinált fogóról úgy tudunk reklámot készíteni, hogy egyszerűen felkeressük azt a YouTube csatornát, amelyik sokat foglalkozik szerszámokkal, s szerződést kötünk vele, hogy havonta adott alkalommal említse meg, hogy ő is ezt a fogót használja, itt és itt lehet megvásárolni ezzel és ezzel a kedvezménnyel.

Egy ilyet sokkal szívesebben néznek meg a rajongók, s mivel alapvetően érdeklődnek a szerszámok iránt, nagy esélye lesz annak, hogy a csatorna követői meg is veszik a reklámozott fogót. Egyes esetekben akkora sikert érnek el a cégek így, hogy ideiglenesen leállnak a webáruház szerverei, mert annyi mindenki akar egyszerre ilyet vásárolni. Ez főként az új és előre meghirdetett termékek esetében van, így ezt is érdemes tudni ahhoz, hogy fel tudjon készülni a cég webes felülete a hirtelen megnövekedett forgalomra.
 • A Keresőmarketing Jövője 2025-ben
  Vírus Média Keresőmarketing Ügynökség
  2024.05.24.

  A Keresőmarketing Jövője 2025-ben

  A keresőmarketing (Search Engine Marketing, SEM) folyamatos fejlődésének köszönhetően 2025-re jelentős változások és új trendek várhatók. Az új technológiák, a változó felhasználói szokások és a szigorodó adatvédelmi szabályozások mind-mind befolyásolják a keresőmarketing stratégiákat.

 • Az új GA4: A Google Analytics forradalmi frissítése
  Vírus Média Keresőmarketing Ügynökség
  2023.02.16.

  Az új GA4: A Google Analytics forradalmi frissítése

  Július 1-től megszűnik a bő tíz éve ismert Universal Analytics. A frissítés nem választható. Vajon több pluszt kapunk a keresőóriástól, vagy egy szükséges nyűg lesz az online marketingesek nyakán a frissítés? Nézzük meg hova jutott a webanalitika közel 20 év alatt!