Videós reklámok újragondolva keresőmarketing szempontból

Nem egy felmérés bizonyította már be azt, hogy az emberek idegesítőnek tartják a weboldalakon felugró popup reklámokat, nem beszélve a lapozgatós magazinokról, amiket csak azért csinálnak így meg a készítők, hogy minden új slide alá új reklámot tudjanak betenni.

A legtöbb ember nem a reklámért megy, hanem valamilyen információért, amit ha megszakítanak reklámokkal, joggal mehet át egy másik oldalra, ahol folyamatosan tudja olvasni vagy nézni azt, amit keresett.

Napjainkban a legjobban azok a hirdetések hoznak profitot, amiket igényesen, egy értékes információkkal szolgáló weboldalra építenek be, s nem szakítják meg a felhasználói élményt. Így ezekben az esetekben a tartalom marketing az egyik legjobb megoldás. Viszont hogy lehet elérni azokat a felhasználókat, akik már alig olvasnak, mert folyton YouTube videókat néznek?

Az egyszerű videós reklámokkal, amik két YouTube videó között jelennek meg az a baj, hogy megszakítják a felhasználói élményt. Ennek ebben a rohanó világban csak akkor van értelme, ha a vállalat már elég nagy ahhoz, hogy olyan monumentális reklámot készítsen, melyre évek múlva is emlékszünk majd.

Így a klasszikus értelemben vett videós reklámokat érdemes úgy használni a keresőmarketing folyamán, hogy azok beépüljenek a tartalomba, ebben az esetben abba a videóba, amit néznek a potenciális ügyfelek.

Így például egy kombinált fogóról úgy tudunk reklámot készíteni, hogy egyszerűen felkeressük azt a YouTube csatornát, amelyik sokat foglalkozik szerszámokkal, s szerződést kötünk vele, hogy havonta adott alkalommal említse meg, hogy ő is ezt a fogót használja, itt és itt lehet megvásárolni ezzel és ezzel a kedvezménnyel.

Egy ilyet sokkal szívesebben néznek meg a rajongók, s mivel alapvetően érdeklődnek a szerszámok iránt, nagy esélye lesz annak, hogy a csatorna követői meg is veszik a reklámozott fogót. Egyes esetekben akkora sikert érnek el a cégek így, hogy ideiglenesen leállnak a webáruház szerverei, mert annyi mindenki akar egyszerre ilyet vásárolni. Ez főként az új és előre meghirdetett termékek esetében van, így ezt is érdemes tudni ahhoz, hogy fel tudjon készülni a cég webes felülete a hirtelen megnövekedett forgalomra.
 • Hogyan változott a keresőmarketing az elmúlt 10 évben?
  Vírus Média Keresőmarketing Ügynökség
  2020.02.16.

  Hogyan változott a keresőmarketing az elmúlt 10 évben?

  Nem mindig voltak olyan komoly analitikai eszközei a keresőmarketingeseknek, mint amiket napjainkban használunk. A Google Analytics, a Search Console vagy az Ahrefs még vagy meg sem alakult, vagy igen kezdetleges formában működött.

 • Az online marketing ügynökség segít a konkurencia kutatásban is
  Vírus Média Keresőmarketing Ügynökség
  2020.02.16.

  Az online marketing ügynökség segít a konkurencia kutatásban is

  Amikor online marketing ügynökségünk elvállal egy ügyfelet, szeretünk alapos munkát végezni, ami azt jelenti, hogy reklámok helyett az első néhány hétben inkább azzal foglalkozunk, hogy milyen piaci helyzetben van az adott vállalkozás.