Videós reklámok újragondolva keresőmarketing szempontból

Nem egy felmérés bizonyította már be azt, hogy az emberek idegesítőnek tartják a weboldalakon felugró popup reklámokat, nem beszélve a lapozgatós magazinokról, amiket csak azért csinálnak így meg a készítők, hogy minden új slide alá új reklámot tudjanak betenni.

A legtöbb ember nem a reklámért megy, hanem valamilyen információért, amit ha megszakítanak reklámokkal, joggal mehet át egy másik oldalra, ahol folyamatosan tudja olvasni vagy nézni azt, amit keresett.

Napjainkban a legjobban azok a hirdetések hoznak profitot, amiket igényesen, egy értékes információkkal szolgáló weboldalra építenek be, s nem szakítják meg a felhasználói élményt. Így ezekben az esetekben a tartalom marketing az egyik legjobb megoldás. Viszont hogy lehet elérni azokat a felhasználókat, akik már alig olvasnak, mert folyton YouTube videókat néznek?

Az egyszerű videós reklámokkal, amik két YouTube videó között jelennek meg az a baj, hogy megszakítják a felhasználói élményt. Ennek ebben a rohanó világban csak akkor van értelme, ha a vállalat már elég nagy ahhoz, hogy olyan monumentális reklámot készítsen, melyre évek múlva is emlékszünk majd.

Így a klasszikus értelemben vett videós reklámokat érdemes úgy használni a keresőmarketing folyamán, hogy azok beépüljenek a tartalomba, ebben az esetben abba a videóba, amit néznek a potenciális ügyfelek.

Így például egy kombinált fogóról úgy tudunk reklámot készíteni, hogy egyszerűen felkeressük azt a YouTube csatornát, amelyik sokat foglalkozik szerszámokkal, s szerződést kötünk vele, hogy havonta adott alkalommal említse meg, hogy ő is ezt a fogót használja, itt és itt lehet megvásárolni ezzel és ezzel a kedvezménnyel.

Egy ilyet sokkal szívesebben néznek meg a rajongók, s mivel alapvetően érdeklődnek a szerszámok iránt, nagy esélye lesz annak, hogy a csatorna követői meg is veszik a reklámozott fogót. Egyes esetekben akkora sikert érnek el a cégek így, hogy ideiglenesen leállnak a webáruház szerverei, mert annyi mindenki akar egyszerre ilyet vásárolni. Ez főként az új és előre meghirdetett termékek esetében van, így ezt is érdemes tudni ahhoz, hogy fel tudjon készülni a cég webes felülete a hirtelen megnövekedett forgalomra.
  • Az új GA4: A Google Analytics forradalmi frissítése
    Vírus Média Keresőmarketing Ügynökség
    2023.02.16.

    Az új GA4: A Google Analytics forradalmi frissítése

    Július 1-től megszűnik a bő tíz éve ismert Universal Analytics. A frissítés nem választható. Vajon több pluszt kapunk a keresőóriástól, vagy egy szükséges nyűg lesz az online marketingesek nyakán a frissítés? Nézzük meg hova jutott a webanalitika közel 20 év alatt!

  • A jövő az ajtóban várakozik: az MI és a marketing
    Vírus Média Keresőmarketing Ügynökség
    2023.02.14.

    A jövő az ajtóban várakozik: az MI és a marketing

    A mesterséges intelligencia története az 1950-es évekre nyúlik vissza, amikor Alan Turing megalkotta az "intelligencia" fogalmának matematikai definícióját. Ezt követően a számítógépes tudományban dolgozók és kutatók elkezdték kifejleszteni az első mesterséges intelligencia programokat.